Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuće upozorenje

Rusija najavila snažan odgovor nakon napada dronovima: "Iza ovih drskih čina ukrajinskih neonacista stoji želja Zapada za pogoršanjem situacije"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Rusija si daje za pravo "snažno odgovoriti" na napade dronovima na Moskvu i na anektirani poluotok Krim u ponedjeljak koje pripisuje Ukrajini, objavila je ruska diplomacija.

Rusija je najavila da će snažno odgovoriti Ukrajini na napade dronovima na Moskvu i na anektirani poluotok Krim. 

"Na ove događaje gledamo kao na novo posezanje ukrajinskih političkih i vojnih čelnika za terorističkim metodama radi strašenja civilnog stanovništva", ističe se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Napokon se oglasio Fuchs o guranju preko reda u bolnici: ''Moj jedini krimen je možda...''

"Iza ovih drskih čina ukrajinskih neonacista stoji želja Zapada za pogoršanjem situacije (u ukrajinskom sukobu)", dodaje ruska diplomacija, najavivši da će "pronaći i kazniti" sve krivce.

Izvor u ukrajinskom ministarstvu obrane koji je htio ostati anoniman, potvrdio je za AFP da je napad na Moskvu izveo GUR, vojna obavještajna služba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rastu napetosti Novo paljenje Kurana u Skandinaviji: Sve se dogodilo ispred iračkog veleposlanstva

Ruska vojska je objavila da je pogodila dva ukrajinska drona koja su pala, a da pritom nitko nije stradao, jedan blizu ruskog ministarstva obrane, a drugi na trgovački centar na jugu Moskve.

U novom ukrajinskom napadu dronovima u ponedjeljak pogođeno je skladište streljiva na Krimu, u okrugu Džankoj, na sjeveru anektiranog poluotoka, rekao je ruski guverner Sergej Aksjonov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene