Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGOĐENE DVIJE ZGRADE

Rusija tvrdi da je Ukrajina dronovima gađala Moskvu: "To je teroristički čin"

Napad dronovima u Moskvi - 3
Napad dronovima u Moskvi - 3 AFP
Aktualno Galerija Napad dronovima u Moskvi - 3 Napad dronovima u Moskvi - 3 Foto: AFP Napad dronovima u Moskvi - 4 Napad dronovima u Moskvi - 4 Foto: AFP Napad dronovima u Moskvi - 2 Napad dronovima u Moskvi - 2 Foto: AFP +0 Napad dronovima u Moskvi - 1 Galerija 1/4 >>
Dvije bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina napale su Moskvu rano u ponedjeljak, ali su presretnuti i uništeni, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Ruske državne novinske agencije izvijestile su da su dijelovi drona pronađeni dva kilometra od zgrada ministarstva.

Nazvavši ga terorističkim napadom, ministarstvo obrane objavilo je u svojoj aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da u napadu nije bilo žrtava. Ni ministarstvo obrane ni gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin nisu naveli gdje su dronovi presretnuti.

Ruske državne novinske agencije izvijestile su, pozivajući se na službe za hitne slučajeve, da su dijelovi drona pronađeni u blizini zgrade na aveniji Komsomolskij, koja se nalazi nedaleko od zgrada ministarstva obrane. Promet na toj aveniji je zatvoren, kao i na Aveniji Lihačov na jugu Moskve, gdje je oštećena visoka poslovna zgrada, navode agencije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Nema mira Lukašenko prijeti Poljskoj napadom vagnerovaca: "Ne bih ih želio premjestiti na zapad''

Iz Kijeva nije bilo komentara. Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod ruskom kontrolom u Ukrajini, ali je posljednjih mjeseci govorila da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže protuofenzivi Kijeva.Prema Tassu, dron je pogodio visoku poslovnu zgradu na aveniji Lukačeva, a na Aveniji Komsomolski pronađeni su ostaci drona.

 

Rusija gađala skladište žita u Odesi, na Krimu pogođeno rusko skladište streljiva

Rusija je u noći na ponedjeljak gađala skladište žita u Odesi, a lokalne vlasti na Krimu izvijestile su da je pogođeno rusko skladište streljiva.

Ukrajinsko južno vojno zapovjedništvo u ponedjeljak je na društvenim mrežama objavilo da je u ruskom napadu bespilotnim letjelicama na južnu ukrajinsku luku Odesu uništeno skladište žita i ranjena četvorica lučkih radnika.Prema preliminarnim informacijama u napadima su uništene tri bespilotne letjelice, priopćilo je zapovjedništvo.

Rusko skladište streljiva u Džankoju na Krimu pogođeno je rano u ponedjeljak, a ruske snage protuzračne obrane presrele su 11 bespilotnih letjelica iznad tog područja, rekao je proruski dužnosnik.

Sergej Aksjonov, guverner Krimskog poluotoka koji je Moskva anektirala 2014. godine, također je rekao da je na tom području oštećena stambena zgrada.Nije odmah bilo jasno je li skladište streljiva izravno pogođeno dronom ili je oštećeno padom krhotina drona.

Rusija ima vojnu zračnu bazu u blizini Džankoja. Ukrajinski dužnosnici dugo govore da su grad i okolna područja pretvoreni u najveću vojnu bazu Moskve na Krimu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene