Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brojni propusti

Oglasila se majka ubojice male Danke: "Ne sumnjam da će se čuti tko mi je ubio sina, iz Bora su"

Dalibor Dragijević
Dalibor Dragijević Foto: Facebook/Screenshot
Svetlana Dragijević, majka Dalibora Dragijevića koji je navodno preminuo nasilnom smrću u policijskoj stanici tijekom saslušanja zbog slučaja ubojstva Danke Ilić, rekla je da je njezin sin bio žrtva policijske torture.

U Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru održava se novi krug ispitivanja svjedoka, koji bi mogli dodatno rasvijetliti okolnosti pod kojima je stradala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora. 

Za ubojstvo Danke Ilić osumnjičena su dvojica radnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković. Dragijević je priznao kako ju je dokrajčio vlastitim rukama nakon što su je udarili službenim automobilom na cesti. Potom su je bacili na deponij, a Dragijević je rekao i da su mu otac i brat pomogli premjestiti Dankino tijelo, koje do danas nije pronađeno.

Niz propusta policije prema Dragijeviću

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić u Boru, preminuo je u policijskom pritvoru, i to, prema izvorima Radara, nasilnom smrću, a nadležne su službe učinile brojne propuste.

Najprije se postavlja pitanje zbog čega je Dalibor Dragijević satima saslušavan bez prisustva odvjetnika, pa čak i ako mu je bilo određeno zadržavanje u pritvoru od 48 sati, iako se sumnja da je takvo rješenje uopće doneseno.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

Radar je otkrio kako je obdukcija pokazala da je Dragijević umro nasilnom smrću, o čemu svjedoče brojne ozljede koje je imao na tijelu. No policija je objavila da je umro prirodnom smrću te da mu je kobnog 6. travnja pozlilo u policijskoj postaji, a kad je došla hitna, više mu nije bilo spasa.

Svetlana Dragijević rekla je da je njezin sin bio žrtva policijske torture. Ističe da tijelo nije vidjela kao i da čeka obdukcijski nalaz.

"Ne sumnjam da će se čuti tko ga je ubio, iz Bora su. Tijelo nisam vidjela, a nadam se da će nalaz obdukcije otkriti što se točno dogodilo", rekla je za Nova.rs.

U Više javno tužiteljstvo stigao je nalaz obdukcije u ponedjeljak, međutim oni su poručili kako će se oglasiti tek kad ga prouče.

"U policijskoj postaji mora biti jedan policijski službenik koji je odgovoran za zadržane osobe i njihovu sigurnost. Prije uvođenja u ćeliju mora sve pregledati i oduzeti predmete koji su pogodni za napad, bijeg ili samoozljeđivanje", rekao je izvor za Nova.rs.

Također, mrtvozornik i Hitna pomoć nisu obavijestili nadležne o ozljedama koje su bile na Dragijevićevu tijelu, a MUP je odmah morao pokrenuti postupak suspenzije policijskih službenika koji su ispitivali Dragijevića, makar do okončanja postupka i dok se ne utvrdi pod kojim je okolnostima nastupila smrt, navodi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske

Borivoje Borović, jedan od najpoznatijih srpskih odvjetnika, izrazio je zabrinutost da će nasilna smrt Dalibora Dragijevića cijeli slučaj ubojstva malene Danke dovesti u pitanje. Naime, postoji mogućnost da će svi osumnjičeni sada tvrditi da su svoje izjave u policiji dali pod pritiskom torture službenika.

Otac drugog osumnjičenog Dejana Dragijevića otkazao je dosadašnjem odvjetniku i zatražio da mu se dodijeli novi po službenoj dužnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene