Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nepokolebljivi branitelj"

Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!"

NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj
NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj Foto: Afp
Rusija je uzvratila NATO-u optužbom o vođenju hibridnog rata zbog održavanja velike vojne vježbe u blizini ruskih granica.

Četveromjesečne vojne vježbe NATO-a u blizini ruskih granica, nazvane "Nepokolebljivi branitelj", dokaz su da se taj savez priprema za potencijalni sukob s Rusijom, izjavila je u subotu glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

Zaharova je odbacila ovotjedne optužbe NATO-a da Rusija vodi hibridni rat protiv njegovih članica, tvrdeći da je riječ o dezinformacijama čiji je cilj preusmjeravanje pozornosti s aktivnosti saveza.

"NATO je taj koji vodi hibridni rat protiv Rusije podržavajući Ukrajinu naoružanjem, obavještajno i financijski", rekla je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Xi Jinping ciljaju jednu zemlju Američki obavještajci uvjereni: "Kina i Rusija planiraju novu invaziju. Ne vidimo zašto ne bi"

"Trenutno se najveća vježba NATO-a od hladnog rata, Nepokolebljivi branitelj, održava u blizini ruskih granica. Prema njihovom scenariju, akcije koalicije protiv Rusije uvježbaju se korištenjem svih instrumenata, uključujući hibridno i konvencionalno naoružanje", nastavila je Zaharova.

"Moramo priznati da se NATO ozbiljno priprema za 'potencijalni sukob' s nama”, rekla je Zaharova.

Pročitajte i ovo Razoreno ukrajinsko selo Napeta situacija Rusija poslala upozorenje Europi i SAD-u: "Ako to učinite uslijedit će razarajuća osveta"

Najavljujući početak vježbi u siječnju, NATO je objavio da će u njima sudjelovati 90 tisuća vojnika, koji će vježbati na scenariju pomoći američkih snaga europskima u državama koje graniče s Rusijom i na istočnom krilu saveza ako se sukob rasplamsa.

Vježbe će trajati kroz svibanj, piše agencija Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene