Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanija na nogama

Supruga otkrila identitet BBC-jeva voditelja koji je usred seks skandala: Optužen za plaćanje eksplicitnih fotografija maloljetnicima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Veliku Britaniju danima potresa skandal u koji je uključen poznati TV voditelj s BBC-ja za kojeg se sumnja da je plaćao za eksplicitne fotografije maloljetnika. U srijedu je objavljen njegov identitet.

Vicky Flind, supruga poznatog britanskog voditelja Huwa Edwardsa, objavila je priopćenje kojim je otkrila identitet osobe u središtu seks skandala koji potresa BBC - riječ je upravo o njenom suprugu.

The Sun, medij koji je pokrenuo priču o Huwu Edwardsu objavio je kako staje s objavljivanjem optužbi protiv TV voditelja te da nastavlja surađivati u internom istražnom postupku BBC-ja.

Edwards je posljednji put viđen u vijestima BBC-a u srijedu 5. srpnja. Tada je sudjelovao u predstavljanju posebnog izdanja uživo iz Edinburgha.

Edwards je krunidbu kralja Charlesa III. opisao kao "dan velike ceremonije". Voditelju su već idući dan rekli za optužbe protiv njega, posvjedočila je njegova supruga.

Rekla je da on "pati od ozbiljnih mentalnih problema i da se nalazi na bolničkoj njezi". Dodala je da se voditelj posljednjih godina liječio od teške depresije, piše BBC.

Godine 2022. Edwards dao intervju za Men's Health o svom mentalnom zdravlju, opisujući kako tijekom najgoreg napada depresije nije mogao ustati iz kreveta.

"To nije tjeskoba, iako uključuje tjeskobu, ali ima tendenciju da me udari u snažnom valu i zatim nestane. Stvari u kojima inače uživaš - njih se groziš. Ako je jako loše, kao što je bilo nekoliko puta tijekom 20 godina, ne možete raditi. Tijekom najgoreg razdoblja nisam mogao ustati iz kreveta", kazao je Edwards.

Nema dokaza o prekršajima

Policija Južnog Walesa priopćila je da nema podataka koji bi ukazivali na počinjenje kaznenog djela. Ne navodi se ime Huwa Edwardsa, ali navode da je osoba ostala u kontaktu s policijom i BBC-jem nakon sastanka u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nedostaje im ljudi Susjedi se ove sezone bore za svakog radnika: Plaće ne idu ispod 1300 eura, a nude i niz pogodnosti

"U ovom trenutku nema dokaza da su počinjena bilo kakva kaznena djela", navodi se u priopćenju policije i dodaje da se u ovom trenutku ne provode nikakve istrage. Ističu i da će istražiti svaki dokaz o kriminalnim radnjama bude li se pojavio u budućnosti.

"Čisto osobna tragedija"

"Jako mi je žao svih koji su uključeni u ovo: obitelji Edwards, podnositelja pritužbe i samog Huwa", navodi Edwardsov kolega John Simpson.

"Nisu počinjena nikakva kaznena djela pa je to čisto osobna tragedija za sve uključene. Nadajmo se da će ih novinari sada ostaviti na miru", napisao je u tvitu.

Suspendiran zbog spornih fotografija

BBC-jev voditelj suspendiran je zbog optužbi o njegovu privatnom životu. Sun je prvi objavio 7. srpnja tvrdnje majke da je neimenovani BBC-jev voditelj platio tisuće funti njezinu 20-godišnjem sinu za eksplicitne slike te da je to trajalo tijekom tri godine, počevši od 17. godine života mladića.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje u Domu za nezbrinutu djecu - 4 Zlostavljanje djece Nakon što je procurila snimka koja je šokirala cijelu Hrvatsku: Progovorila i majka jednog štićenika dječjeg doma u Slavoniji

Naime, ako je mlada osoba eksplicitne slike slala kada je imala 17 godina, radi se ozbiljnom zločinu. Međutim, ako je to učinila s navršenih 18 godina, moguće je da nikakav zakon nije prekršen.

Naknadno se javila još jedna mlada osoba kojoj je voditelj slao prijeteće poruke pune uvreda. Preko odvjetnika se naknadno javio mladić koji je voditelju slao fotografije i poručio kako nije bilo neprimjerenih niti ilegalnih radnji.

Izvješće objavljeno u petak

Sun je u petak prenio tvrdnje majke mladića. U nedjelju je BBC suspendirao Edwardsa.

U ponedjeljak su se čelnici BBC-ja sastali s policijom, a u utorak su se pojavile još dvije priče s daljnjim optužbama u Sun-u.

BBC otkriva da su optužbe prvi put iznesene 18. svibnja. Flind je u srijedu otkrila identitet svojeg supruga i najavila da će se on o svemu oglasiti kad mu zdravstveno stanje to bude dozvoljavalo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene