Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošio 35.000 funti

Obrat u skandalu koji trese BBC: Javila se osoba kojoj je poznati voditelj navodno plaćao za eksplicitne fotografije

BBC
BBC Foto: Afp
Mlada osoba koja je u središtu skandala u koji je upleten i poznati voditelj britanskog BBC-ja tvrdi da se ništa ilegalno nije dogodilo i da su optužbe na račun voditelja glupost.

Poznati voditelj BBC-ja prošlog je tjedna suspendiran zbog optužbi da je potrošio 35.000 funti (40.970 eura) kupujući eksplicitne fotografije od osobe koja je navodno imala 17 godina kada su počeli komunicirati preko interneta.

Majka mlade osobe optužbe je iznijela za britanski tabloid Sun te je ustvrdila da je njezino dijete voditeljevim novcem financiralo svoju ovisnost o cracku.

Međutim, sinoć je došlo do obrata nakon što je odvjetnik mlade osobe objavio da su roditelj i Sun iznijeli pogrešne informacije.

"Ništa neprimjereno niti ilegalno nije se dogodilo između moga klijenta i osobe s BBC-ja. Optužbe o kojima je izvijestio Sun su gluposti", rekao je.

Odvjetnik je za BBC ispričao da su isto rekli Sunu prije objave članka i da su tabloidu napomenuli da nije istinit. On je na kraju, istaknuo je odvjetnik, u javnost izašao bez tvrdnji njegova klijenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok na Tajlandu Njemački biznismen pronađen raskomadan u zamrzavaču: Tko je tajanstvena žena koja ga je posljednja vidjela?

Najnovije informacije komentirao je i glasnogovornik Suna.

"Napravili smo priču o dvoje zabrinutih roditelja koji su se požalili BBC-ju zbog ponašanja njihova voditelja i dobrobiti njihova djeteta. BBC vezano za to nije djelovao. Mi smo vidjeli dokaze za njihove tvrdnje. Sada je na BBC-ju da sve pravilno istraži", rekao je, izvijestio je Guardian.

Roditelj mlade osobe sinoć su izjavili da ostaju pri svojim prvotnim tvrdnjama i dodali su da se nadaju da će njihovo dijete dobiti potrebnu pomoć.

"Kako si uopće može priuštiti odvjetnika? Jako smo tužni. Razočarani smo što je izjava objavljena. Nije istinita", rekao je očuh danas 20-godišnje osobe u središtu skandala.

Pročitajte i ovo Tenk uletio među kupače Šok na plaži VIDEO Tenk među kupačima: "Sunčali smo se i kupali, a onda je bez upozorenja doletio u punoj brzini"

Engleska policija još razmatra hoće li zbog optužbi biti pokrenuta kriminalistička istraga. Ako je mlada osoba eksplicitne slike slala kada je imala 17 godina, radi se ozbiljnom zločinu. Međutim, ako je to učinila s navršenih 18 godina, moguće je da nikakav zakon nije prekršen.

Voditelj BBC-ja još nije imenovan iako službeno ne postoji nikakva sudska zabrana da se to učini. Umjesto toga, on se može osloniti prijašnje sudske odluke kojima se štiti privatnost optuženika u takvim slučajevima. Ako policija zaključi da nema razloga za otvaranje istrage, moguće je da njegovo ime javnost nikada neće saznati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene