Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osam mjeseci potrage

Novi trag u slučaju nestanka malog Émilea: "Intenzivno pretražujemo sve podatke i snimke"

Nestali dječak Émile
Nestali dječak Émile Screenshot/Facebook
Aktualno Galerija Nestali dječak Emile Nestali dječak Emile Foto: Afp Traje potraga Traje potraga Foto: Afp Potraga za dječakom Potraga za dječakom Foto: Afp Potraga za dječakom Potraga za dječakom Foto: Afp +0 Nestali dječak Émile Galerija 1/5 >>
Policija već osam mjeseci nema odgovor na pitanje gdje je nestao dvogodišnji dječak kojem se nakon posjeta baki i djedu izgubio svaki trag.

Francuska policija već mjesecima traži dvogodišnjeg dječaka Émilea Soleila, koji je 8. srpnja prošle godine nestao u planinskom selu Le Vernet na jugu zemlje. Mališan je bio na odmoru kod bake i djeda kada je nestao iz vrta u kojem se igrao.

Dvoje svjedoka reklo je kako su vidjeli dječaka da trči niz ulicu, no nakon toga nitko ga više nije vidio. U velikoj akciji policije u idućim danima pregledane su sve kuće u selu te su ispitane stotine stanovnika i putnika kroz mjesto koje se nalazi svega 50-ak kilometara od autoceste, a šumu i okolicu pretražili su i potražni psi. Policija je dječaka tražila helikopterima, dronovima i termovizijskim kamerama, no bez uspjeha.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

Što se zapravo dogodio, ne zna se, no sada se konačno pojavio novi trag. Francuski mediji prenose kako policija istražuje vozača kamiona koji je u vrijeme nestanka prošao kroz mjesto, u blizini sela u kojem je dječak nestao. Analiziraju se podaci i snimke s naplatnih kućica i odmorišta na autocesti, a intenzivno se pretražuju i telekomunikacijski podaci, doznaje se iz policije, prenosi Fenix magazin.

Istražuje se i je li ovaj slučaj povezan s nestankom 15-godišnje djevojke Line, koja je također nestala u blizini istog mjesta 23. rujna. Lina je tog dana otišla do željezničke postaje u Saint-Blaise-la-Roche, ali nikada nije stigla u Strasbourg, gdje je planirala posjetiti svoga dečka.

Pročitajte i ovo Fekalije u Vranjičko-solinskom zaljevu Užas u blizini Splita FOTO "Govno koje je prelilo čašu": Građani zgroženi zbog fekalija u moru, zna se i krivac

Dvoje nestale djece na relativno malom području u nekoliko mjeseci iznjedrilo je u Francuskoj niz teorija, ali bez konkretnog traga. Istražitelji u Marseilleu i Strasbourgu ispituju moguću povezanost tih nestanaka.

"Međutim, moramo biti vrlo oprezni. Vozač kamiona koji je vozio kroz Digne u blizini mjesta gdje je dječak nestao u srpnju mogao bi se voziti kroz Strasbourg, gdje je u rujnu krenula tinejdžerica, a da nema nikakve veze s nestankom", izvijestila je francuska televizija BFMTV pozivajući se na pravosudni izvor. Intenzivna istraga se nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene