Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je pritvoru

Iscurili mračni detalji prošlosti roditelja nestalog dječaka (2), kojeg policija traži već danima

Policija je danima tragala za dječakom
Policija je danima tragala za dječakom Afp
Aktualno Galerija Policija je danima tragala za dječakom Policija je danima tragala za dječakom Foto: Afp Nestali dječak Emile Nestali dječak Emile Foto: Afp Traje potraga Traje potraga Foto: Afp Potraga za dječakom Potraga za dječakom Foto: Afp +0 Potraga za dječakom Galerija 1/5 >>
Prošlo je skoro tjedan dana otkako je dvogodišnji Émile nestao bez traga iz Haut-Verneta, alpskog zaseoka južno od Grenoblea, gdje je boravio kod bake i djeda.

Mali Émile Soleil (2), koji je prošle subote nestao u Francuskoj, i dalje nije pronađen. Policija je priopćila da se istraga širi izvan sela ispod Alpa u kojem je dječak bio s bakom i djedom, kao i da je u tijeku detaljna analiza tragova i informacija kojima se sada raspolaže.

U međuvremenu je otkriveno da dječakovi roditelji imaju ekstremno desničarsku pozadinu, a dječakov otac navodno je član neofašističke grupe. Na tragu tih informacija, policija nastavlja opsežnu istragu. 

Émileov otac Colomban Soleil (26) uhićen je 2018. zbog napada na strance. Pojavio se pred sucima u Aix-en-Provenceu te je pušten iz pritvora. U to je vrijeme Soleil bio aktivist povezan s Action Francaise, ozloglašenom krajnje desničarskom nacionalističkom i rojalističkom skupinom, kao i neofašističkom skupinom Bastion Social.

Pročitajte i ovo Ilustracija u Queenslandu Stravičan napad na plaži: Divlji psi izgrizli ženu dok je džogirala

Tri godine kasnije, 2021. godine Soleil i njegova supruga Marie Soleil kandidirali su se na lokalnim izborima u području Marseillea. Podržavali su stranku Reconquest Érica Zemmoura, osuđenog rasista i islamofoba koji je prošle godine pokušao postati predsjednik Francuske, piše Daily Mail.

Izvor uključen u potragu rekao je: "Stječeš mnogo neprijatelja kad si saveznik Erica Zemmoura i grupa kao što su Action Francaise i Bastion Social. Niti jedna teorija o Émileovu nestanku nije odbačena, pa se, naravno, ispituje i ta pozadina. Moguće je da je riječ o otmici koja je povezana s političkim neprijateljima."

Bivša francuska ministrica obitelji i djece Ségolène Royal ovog je tjedna verbalno napala oba roditelja, a za Soleila je rekla da ima vrlo zabrinjavajući profil.

Pročitajte i ovo James Nott Mrtvi prijatelji Agenti mu upali u stan i ostali u šoku: Sve je nakrcao ljudskim lubanjama i kostima, zna se i odakle mu

Pročitajte i ovo Policija pretražuje zgradu Banovine zbog dojave o bombi Završene su sve provjere Oglasila se splitska policija o prijetećem mailu o postavljenim bombama: "Sve dojave su lažne"

Royal je tada tvitala: "Majka je ispitana tek u utorak? A otac vrlo zabrinjavajućeg profila? Znači, nismo se osvrnuli na teoriju problema ili obiteljske osvete? Otmica? Zašto se još uvijek ne aktivira upozorenje o otmici? Kako je to tužno."

Potraga za nestalim Émileom obustavljena je u srijedu navečer, nakon četiri dana. Stotine policajaca i volontera sudjelovalo je u opsežnoj operaciji, ali mališan nije pronađen.

Lokalni tužitelj Rémy Avon rekao je da razmatraju mogućnosti da je Émile ubijen, otet ili upleten u nesreću.

"Sve su te teorije aktivne", rekao je Avon.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene