Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka količina virusa

Vratio se s putovanja i otkrio da je pozitivan na COVID-19, majmunske boginje i HIV

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što se tridesetšestogodišnji muškarac vratio u Italiju nakon petodnevnog putovanja Španjolskom, počeo je patiti od groznice, upale grla, umora i glavobolje. Ispostavilo se da je bio pozitivan na COVID-19, majmunske boginje i HIV.

Devet dana nakon što se muškarac vratio u Italiju s petodnevnog putovanja Španjolskom, dobio je simptome koji su osim već prije prisutne groznice, upale grla, umora i glavobolja, uključivali i osip na lijevoj ruci, a nekoliko dana nakon pojavili su se mjehurići.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Nakon što je otišao u bolnicu na liječenje, u nizu testova bio je pozitivan na majmunske boginje, COVID-19 i HIV. Test na HIV kod muškarca pokazao je visoku količinu virusa.

Otpušten je iz bolnice nakon otprilike tjedan dana te se oporavio od majmunskih boginja i od koronavirusa, piše CNBC TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Toliko nehumano Saborski zastupnik poludio na objavu udruge Vigilare: "Zar ih stvarno nije Boga strah?"

Pročitajte i ovo Ilustracija EPIDEMIJA U SUSJEDSTVU? Lezbijska i gej solidarna mreža: ''Država treba reagirati zbog širenja majmunskih boginja''

Istraživači sa Sveučilišta u Cataniji rekli su da slučaj pokazuje kako se simptomi majmunskih boginja i COVIDA-19 "mogu preklapati" i potvrđuje koliko su "koinfekcija, prikupljanje anamnestičkih podataka i seksualne navike" važni za dijagnozu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene