Obavijesti Video Pretražite Navigacija
majmunska posla

Majmunski kaos: Oplakivali su orangutana, a onda su morali evakuirati posjetitelje zbog opasnosti od pavijana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava majmunska pomutnja dogodila se u zoološkom vrtu u Melbourneu.

Zoološki vrt u Melbourneu morao je eutanazirati omiljenog orangutana, no samo nekoliko sati prije toga nastao je kaos jer su posjetitelji morali biti evakuirani zbog opasnosti od pavijana. 

Kiani, 45-godišnju sumatransku orangutanku, eutanazirali su veterinari zoološkog vrta, nakon što joj se pogoršalo zdravstveno stanje. 

Kiani je premašila životni vijek od 40 godina, živjela je isključivo u ZOO-u, a bila je poznata po svojoj mirnoj i radoznaloj prirodi, piše Daily Mail. 

"Voljela je komunicirati s posjetiteljima, a posebnu pozornost obraćala je na muškarce s bradom, kao i na majke koje hrane svoje bebe", priopćio je ZOO. 

Dok su korisnici oplakivali Kianinu smrt na društvenim mrežama, drugi posjetitelji u zoološkom vrtu otkrili su da je turistička atrakcija zatvorena nakon što se uključio alarm za hitne slučajeve.

Uslijedila je evakuacija iz ustanove zbog straha da je pavijan na slobodi. Iako nije poznato da su primati nasilni prema ljudima, oni mogu napasti ako su neprijateljski raspoloženi ili ako osoba drži hranu.

Međutim, zoološki vrt u Melbourneu u izjavi je otkrio da je 10-minutna blokada uzrokovana lažnim alarmom.

"Nije bilo izvanrednog stanja i posjetitelji su mogli nastaviti uživati u posjetu zoološkom vrtu", navodi se u priopćenju.

Procedure zoološkog vrta zahtijevaju od osoblja da 'odmah poduzmu hitne postupke dok se procjenjuje situacija', piše Daily Mail. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene