Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično ponašanje

VIDEO "Zamijenio sam strane": Biden lutao po pozornici, ni kralju nije bilo jasno što se događa

Screenshot
Screenshot Foto: x
Nedavno je demantirao glasine kako boluje od demencije, ali njegovo ponašanje u ponedjeljak u Bijeloj kući ponovno je otvorilo rasprave.

Američki predsjednik Joe Biden izgledao je zbunjeno u ponedjeljak prilikom posjeta jordanskog kralja Abdullaha II. Iako je nedavno demantirao da boluje od demencije, suzbijanju glasina nije pomoglo njegovo čudno koračanje naprijed-natrag koje je izgledalo kao da je nesiguran gdje treba stajati tijekom kraljevog govora.

"Vaše veličanstvo, izvolite", rekao je Biden (81) kralju nakon što mu je poželio dobrodošlicu u Bijelu kuću.

Pročitajte i ovo Istraga u Sisku - 4 FBI i Europol Međunarodna istraga dovela do hrvatskog grada: "Prate što tipkate, promatraju vas preko kamere i koriste vaše računalo za napad na druga"

Dok se Abdullah pripremao održati svoj govor, predsjednik se promeškoljio iza njega i šetao po podiju, gledajući u pod kao da traži oznaku koja mu pokazuje pravo mjesto za stajanje.

Biden je lutao između dva mjesta prije nego što se odlučio za ono na koje je prvo i stao, ispred jordanske zastave.

Joe Biden lutao po pozornici, ni kralju nije bilo jasno što se događa

Činilo se da je predsjednikovu neodlučnost primijetio i kralj koji je u jednom trenutku pogledao preko lijevog ramena očekujući da će vidjeti Bidena, koji nije bio tamo.

"Zamijenio sam strane", rekao je Biden prije nego što je prešao na lijevu stranu sada nasmijanog kralja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Članak 5. Ukrajina neće dobiti poziv za NATO: To bi zapravo značilo sukob s Rusijom

Ova nezgoda u Bijeloj kući dogodila se samo nekoliko dana nakon što je posebni tužitelj Robert Hur odbio preporučiti podizanje kaznenih prijava protiv predsjednika u vezi s njegovim rukovanjem povjerljivim dokumentima Bijele kuće, dijelom zato što bi porota mogla promatrati Bidena kao "starijeg čovjeka sa slabim pamćenjem".

Prema Hurovom izvješću, Biden se nije mogao sjetiti godina u kojima je bio potpredsjednik predsjednika Baracka Obame niti kada je njegov sin Beau Biden umro, piše New York Post.

Istraživanje javnog mnijenja od prošle godine pokazuje da je velika većina birača zabrinuta zbog Bidenova duševnog zdravlja. Oko 86% Amerikanaca vjeruje da je Biden prestar da bi bio predsjednik, pokazala je anketa koju su proveli ABC News i Ipsos nakon Hurova izvješća. Također, 62% Amerikanaca smatra i da je Donald Trump (77) prestar da bi opet bio predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene