Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen muškarac

Jeziva prijetnja: Nazvao je hitnu službu i rekao - "Želim napraviti pokolj kao u Pragu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija u Slovačkoj priopćila je da je uhitila muškarca koji je prijetio da će izvesti masakr sličan masovnoj pucnjavi u četvrtak u Pragu.

Nakon što je 64-godišnjak u sjevernom gradu Žilini nazvao službu za postupanje u hitnim situacijama i ustvrdio da namjerava učiniti ono što se dogodilo u Pragu, zadržan je i sada se suočava s kaznenim progonom za širenje opće uzbune, za što je zapriječena maksimalna kazna od dvije godine zatvora.

U četvrtak je student otvorio vatru na sveučilištu u Pragu, ubivši 14 ljudi, a češka policija je također imala niz uhićenja nakon masakra.

Slovačka policija kaže da je muškarac koji je zatočen nazvao hitnu službu iste večeri i rekao da želi nabaviti pištolj kako bi izvršio sličan masakr, piše BBC.

  Pročitajte i ovo Donald Trump Kao diktator Trump iskoristio Hitlerovu retoriku, pa se sada brani: "Nije to rekao na način na koji sam ja rekao"

Pročitajte i ovo Nestala Martina Kolman ima prepoznatljive tetovaže Martina je nestala prije pet dana, njezina majka apelira: "Samo želim pronaći svoje dijete. Ako ste je vidjeli..."

U Češkoj je još jedan muškarac uhićen nakon što je prijetio ubojstvom preživjelim članovima obitelji napadača. Policija je rekla da je pronašla legalno držano oružje u njegovu domu u regiji Vysocina jugoistočno od Praga.

U petak navečer policajci su pozvani u selo u zapadnoj regiji Plzen nakon što je muškarac prijetio da će pucati svojim susjedima. Uhićen je, ali je utvrđeno da je pijan i nenaoružan.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene