Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove napetosti

Napad na granici Irana i Pakistana: Nepoznati napadači ubili nekoliko stranaca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Iranu, blizu granice s Pakistanom, naoružani muškarci ubili su više stranih državljana.

Neidentificirani naoružani napadači ubili su pet stranih državljana u jugoistočnom Iranu blizu granice s Pakistanom, objavila je u subotu poluslužbena iranska agencija Mehr.

Agencija kaže da nitko zasad nije preuzeo odgovornost za pucnjavu u toj nemirnoj regiji.

"Po očevicima, naoružani muškarci ubili su devet osoba koji nisu Iranci u kući blizu grada Saravana" u regiji Sistan- Beludžistan, piše agencija Mehr. 

Iran i Pakistan često se međusobno optužuju da omogućavaju pobunjeničkim skupinama da djeluju s teritorija one druge kako bi pokrenule napade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliko istraživanje Neobrazovanje šteti kao 10 cigareta dnevno: ''Moramo prekinuti ciklus siromaštva i smrti koje se mogu spriječiti''

Pročitajte i ovo Ilustracija Prvi put nakon 2008. SAD kani premjestiti nuklearno oružje: Poznato i gdje, a njegova jačina je znakovita

Dana 16. siječnja Iran je izveo napad raketama i bespilotnim letjelicama protiv "terorističke" skupine na pakistanskom tlu, koji je odgovorio 18. siječnja gađajući "skrovišta terorista" u Iranu.

U ta dva napada poginulo je ukupno 11 osoba, uglavnom žena i djece, prema vlastima.

Izazvali su kratku diplomatsku krizu, no dvije su zemlje potom 22. siječnja najavile povratak u normalu u svojim odnosima.

Ti uzajamni napadi izazvali su zabrinutost međunarodne zajednice u trenutku kada Bliski istok potresa rat između palestinskog islamističkog pokreta Hamasa i Izraela u Pojasu Gaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene