Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj Epstein

Bivši predsjednik identificiran u dokumentima o pedofilskom lancu: Spominje ga se više od 50 puta

Bill Clinton
Bill Clinton Foto: Afp
Na listi od 170 imena koja bi uskoro trebala biti objavljena, a povezana je sa slučajem pedofila Jeffreya Epsteina, nalazi se i bivši američki predsjednik Bill Clinton, objavio je NYP.

Glavna sutkinja Okružnog suda SAD-a za Južni New York, Loretta Preska, naložila je da sudska dokumentacija u slučaju pedofila Jeffreyja Epsteina bude dostupna za javnost. 

Dokumentacija je bila zapečaćena još od 2015. godine kao dio tužbe Virginije Roberts Guff protiv Epsteina i njegove žene Giselene Maxwell.

Pročitajte i ovo Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja"

Sarah Kellen jedna je od najbližih Epsteinovih suradnica, a optužena je da je organizirala masaže tijekom kojih je Epstein zlostavljao žrtve. Nju se povezuje s organiziranjem sustava koji je služio kao paravan za zlostavljanje djece. 

Ona bi mogla iskoristiti informacije kojima barata kako bi izbjegla potencijalne tužbe.

Kellen je, navodno, pažljivo čuvala svoje tajne godinama, očekujući ovakav trenutak koji bi ju mogao prikazati kao ključnog sudionika u pedofilskom lancu koji je organizirao Epstein. 

"Ono što ona zna moglo bi zaprepastiti svijet", izjavio je izvor blizak Kellen i njezinu suprugu, tvrdi New York Post.

Pročitajte i ovo Na aerodromu u Tokiju se zapalio avion drama u Tokiju VIDEO Petero poginulih u stravičnom sudaru aviona na pisti

Čak 170 imena izići će na vidjelo. Očekuje se da u dokumentima svoje mjesto ima i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton kao i princ Andrew. Oni su samo neki od utjecajnijih osoba čija će imena biti otkrivena.

Bivši predsjednik Clinton, u onome što se do sada moglo saznati, naveden je pod kodnim imenom John Doe 36 u sudskim dokumentima vezanim u Epsteina. Clinton je spomenut više od 50 puta tijekom istrage dokumenata koji su cenzurirani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene