Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Mučan slučaj

Milijarder optužen da je silovao autističnu maloljetnicu u Epsteinovoj kući

Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP)
Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP) Foto: Afp
Žena tuži milijardera Leona Blacka, optužujući ga da ju je silovao u gradskoj kući Jeffreya Epsteina na Manhattanu kada je imala samo 16 godina.

U tužbi koju je protiv milijardera Leona Blacka pokrenula neimenovana žena, do jezivih se detalja opisuje njen potresni slučaj silovanja u kući Jeffreya Epsteina u New Yorku. Njezini odvjetnici kažu da oštećena, koja je nakon silovanja ostavljena da jecajući krvari, ima autizam i rijedak oblik Downova sindroma zbog kojeg je razvojno stara oko 12 godina.

Blackova odvjetnica, Susan Estrich, rekla je da Black nikada nije upoznao ženu i nazvala tužbu neozbiljnom i punom zlobnih i klevetničkih laži. Estrich također kaže da je tužbu proizvela odvjetnička tvrtka Wigdor, koja je podnijela prethodnu prijavu za seksualni napad protiv Blacka koja je na kraju odbačena, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Šibenik je dobio VAR sobu za komunalni nered i prometne prekršaje - 2 podijeljena mišljenja Šibenik pod videonadzorom, teško da će itko moći lagati gdje je bio: "Kamere sve vide"

Blackov glasnogovornik Whit Clay ponovio je poricanje, rekavši da odvjetnička tvrtka ima plan i da je njezina vjerodostojnost dovedena u pitanje odbacivanjem prethodne tužbe. Kao odgovor na tvrdnju o osveti, Jeanne M. Christensen, partnerica u Wigdoru, rekla je da su Blackove teorije zavjere očiti pokušaj da se fokus pomakne s njegovih gnjusnih djela.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Širenje utjecaja Isporuke oružja i opreme: "Rusija potpisala sporazume s više od 40 afričkih država"

Black, koji ima 71 godinu, suosnivač je i bivši izvršni direktor Apollo Global Managementa. Napustio je privatnu investicijsku tvrtku 2021., ubrzo nakon što je izvješće New York Timesa otkrilo da je navodno redovito večerao s Epsteinom i plaćao mu za savjetodavne i druge usluge.

Najnovija tužba je treća u kojoj se Blacka javno optužuje za silovanje. Osim slučaja koji je odbačen, u tužbi koju je podnijela Cheri Pierson u studenom, milijardera se optužuje za nasilni seksualni napad zbog kojeg je žrtva ostavljena da krvari, natečena i razderana. On je odbacio sve optužbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene