Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smeta drugim plovilima

Amerikanci planiraju potopiti japanski 'brod duhova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka obalna straža planira topom potopiti japanski 'brod duhova' koji pluta oceanom od prošlogodišnjeg tsunamija.

Plovilo dugo 61 metar, koje nije osvijetljeno niti ima komunikacijski sustav plutalo je više od 300 kilometara južno od Sitke.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

Na ribarici je više od 2.000 galona dizelskog goriva, a vlasti su zabrinute da bi mogla ometati plovidbu ostalih brodova. Obalna straža sada je poslala jedan od svojih brodova s planom da ribaricu gađa topom ne bi li je potopili.

>> Japanski 'brod duhova' približava se Kanadi

'Sigurnije je da sada uklonimo rizik prije nego se nešto loše dogodi ', rekao je glasnogovornik obalne straže Charley Hengen, javlja ABC.

Obalna straža upozorit će ostala plovila da izbjegavaju područje na kojem planiraju izvesti akciju. Kako će japanska ribarica biti potopljena na dovoljno velikoj udaljenosti od obale, stručnjaci vjeruju da ne postoji opasnost od velikog zagađenja.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene