Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Srbiji

Vučić otkrio da je posjetio školu u kojoj se dogodio masakr pa ustvrdio: "Noćima sam plakao"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Afp
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik je gostujući u dnevniku RTS-a u utorak, otkrio da je prošlih dana posjetio Osnovnu školu Vladislav Ribnikar u kojoj se dogodio nezapamćeni masakr.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je kako noćima ne spava nakon što je posjetio osnovnu školu u Beogradu u kojoj se početkom svibnja dogodio nezapamćena tragedija.

"Nemam potrebu nekome se pravdati. Nisam vodio kamere sa sobom danas, vidjeli su me bez kamere. Bili su ljudi iz osiguranja, bila je ravnateljica škole i nekoliko nastavnika. Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mjesto zločina. Užasno je, jeziva tragedija. Ali nemam potrebu pravdati se nekome tko misli da ima monopol na bol i tugu. Niti objašnjavati da sam normalan čovjek jer imam troje djece i da sam noćima plakao i borio se da donesemo mjere i nešto promijenimo", rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić gostujući na RTS-u, prenosi Telegraf.

"Kako da koordiniramo tisuće službi, što je to što možemo poduzeti", upitao je Vučić.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Beogradu - 2 Odgovor prosvjednicima Vučić uzvraća udarac: Organizira "najveći skup ikad", ljude će dovoziti u čak 2200 autobusa

"Veći dio ne misli tako, ali što god roditelji kažu mi smo spremni. Ja sam bio šokiran, razumijem roditelje koji traže da djeca tu ne idu. Meni to ne izlazi iz glave", kazao je Vučić te dodao da djeca moraju ići u školu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Razoružavanje Srbije Vučić se opet obrušio na hrvatske medije: "Nisam baš lijep, ali oni me prave još ružnijim"

"Djeca moraju nastaviti živjeti. Djeca to nekad i lakše preguraju nego odrasli. Postoje stručne osobe koja o tome odlučuju, a ne ja. Ono što oni kažu, stručnjaci i roditelji, mi ćemo napraviti", istaknuo je.

"Za nas je važno da smo krenuli u veliku akciju oduzimanja oružja", zaključio je Vučić.

U beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara ubijeno je osmero učenika i zaštitar. Jedna učenica naknadno je pak preminula u bolnici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene