Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otpustili posljednjeg iz bolnice

Još donedavno bili su najveće žarište, danas s pravom mogu slaviti: Već 28 dana nemaju nijednog novozaraženog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Druga najveća australska država Victoria, bivše žarište zaraze COVID-om, u petak je objavila da je prošlo 28 dana bez ijednog novozaraženog, što je mjerilo koje se često navodi kao uklanjanje virusa iz zajednice.

Država Victoria nema nijedan aktivan slučaj nakon što je posljednji oboljeli od COVID-a pušten ovaj tjedan iz bolnice, što je daleko od kolovoza, kad je zemlja imala 700 slučajeva na dan i ukupno blizu 8000 slučajeva.

Širenje virusa zaustavljeno je tek nakon zatvaranja koje je trajalo dulje od 100 dana, zbog čega je oko pet milijuna stanovnika Melbournea, drugoga australskog najvećeg grada, moralo ostati kod kuće, prenosi Reuters.

Zatvaranje je omogućilo pad zaraze, ali i usporilo australski gospodarski oporavak od prve recesije u tri desetljeća nakon što su u ožujku zatvoreni veliki dijelovi gospodarstva.

Australska južna otočna država Tasmanija u posljednje je vrijeme otvorila svoju granicu prema Victoriji okupljajući obitelji koje su mjesecima bile razdvojene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREGLED PO DRŽAVAMA Balans između blagdanskog slavlja i strogoće: Četiri velike europske zemlje uvele nove mjere uoči Božića

Pročitajte i ovo Zatvaranje škola i online nastava - 3 VELIK BROJ NOVOZARAŽENIH Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji uskoro online nastava za starije osnovce i srednjoškolce

Victoria je posljednja država koja je dobila pristup Tasmaniji, koja je svoje granice zatvorila u ožujku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene