Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Karlovca

Privedeni zlostavljači konja, prijeti im godina dana zatvora: Životinja odvezena iz horor štale

Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 4
Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 4 Kristina Stedul Fabac/Pixsell
Aktualno Galerija Zlostavljanje konja Zlostavljanje konja Foto: Screenshoot/KaPortal Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 8 Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 8 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 7 Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 7 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 6 Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 6 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell +5 Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 5 Galerija 1/10 >>
Karlovačka policija privela je dvojicu muškaraca nakon što je u medije dospjela uznemirujuća snimka zlostavljanja konja koja se uživo emitirala na Facebooku.

Policijski službenici ispostave Vojnić utvrdili su da je mjesto događaja štala u vlasništvu 49-godišnjaka, koja se nalazi na području Orlovca. Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih gospodarskih zgrada, kojoj su prisustvovali veterinarski inspektor Državnog inspektorata i nadležni veterinar.

Prilikom pretrage štale pronađen je konj koji je privremeno oduzet, a brigu o njemu preuzeo je veterinarski inspektor.

Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 4 Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 5 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Pročitajte i ovo Policija Razgovor za DNEVNIK.hr Majka nestalog tinejdžera: "Mobitel mu je lociran, adresu ima i policija, ali..."

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 49-godišnjaka i 29-godišnjaka se sumnjiči da su zajedno počinili kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja na način da su točno neutvrđenog dana i vremena u štali teško zlostavljali konja.

Prema Kaznenom zakonu za to djelo predviđena je kazna zatvora do jedne godine, uz oduzimanje životinje.  

Pročitajte i ovo Uhvatio novinarku za stražnjicu Uhićen je Uhvatio novinarku za stražnjicu tijekom javljanja uživo: "Stavi idiota pred kameru"

Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz karlovačke policije. Tijekom dana dvojac je u pratnji policije doveden na ispitivanje na karlovački sud.

Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 4 Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 7 Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene