Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje se provodi istraživanje

Policija uhitila dvojicu muškaraca zbog zlostavljanja konja! Veterinar otkrio u kojem stanju je životinja

Zlostavljanje konja
Zlostavljanje konja Foto: Screenshot KAportal
Dvojica muškaraca koje se dovodi u vezu sa zlostavljanjem konja uhićeni su u srijedu navečer u karlovačkom predgrađu Orlovac, potvrđeno je Hini u karlovačkoj Policijskoj upravi.

Glasnogovornica policije Katarina Nadia Požega najavila je za četvrtak više informacija, te dodala da se i dalje provodi kriminalističko istraživanje nad osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje konja Podnesena prijava Zna se tko je brutalno prebio konja: "Redovito se iživljava na životinjama i hvali na društenim mrežama"

Prema videosnimkama s Orlovca, koje je u srijedu navečer objavio Kaportal, policija je prije uhićenja ogradila kuću, obavila pretres kuće, a konja je navodno pregledao i veterinar te dao mišljenje da je konj dobrog zdravlja.

Udruga Prijatelji životinja slučaj je prijavila Državnom inspektoratu, zajedno sa saznanjima o identitetu počinitelja i dokazima o njegovom ranijem zlostavljanju konja, jer se ranije time 'hvalio' na društvenim mrežama.

Stoga iz udruge pozivaju nadležne da žurno obave inspekcijski nadzor, veterinarsku zaštitu, premještaj zlostavljanog konja i drugih životinja u prikladne uvjete, te da između ostalog zabrane zlostavljačima nabavljanje i držanje novih životinja.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje konja Uznemirujuća snimka Užas kod Karlovca: Brutalno premlaćivali konja, a svoje iživljavanje prenosili uživo na Facebooku

Obrazlažući video snimku koju su priložili prijavi kažu kako je vidljivo da je udaranje i maltretiranje konja uobičajeno i svakodnevna praksa počinitelja i ljudi koji ga okružuju, tako da čak i djeca udaraju konja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene