Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuobičajena putanja

Zašto je avion pao baš na tom mjestu i tko su bili putnici? Istražitelji tragaju za odgovorima

Aktualno Galerija Katarina Jusić Mezga Katarina Jusić Mezga Foto: DNEVNIK.hr Završena velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina Završena velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina Foto: HGSS/RCZ Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 19 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 19 Foto: Robert Fajt / CROPIX Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 17 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 17 Foto: Robert Fajt / CROPIX +2 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 9 Galerija 1/7 >>
Nitko nije preživio od putnika iz zrakoplova koji je nestao u subotu iza podneva na Kapeli i čiji su ostaci nađen podvečer. No, njihov identitet zasad nije moguće utvrditi.

Olupina zrakoplova koji je u subotu iza podneva nestao na Kapeli pronađen je isti dan podvečer.

Dan kasnije očevidom je utvrđeno da nitko od putnika nije preživio, no njihov identitet zasad nije moguće utvrditi.

Prema planu leta, bila su upisana dva putnika i pilot. Poznato je da se radi o zrakoplovu nizozemskih registarskih oznaka.

No, uzrok nesreće i zašto se zrakoplov uopće kretao neuobičajenom putanjom na letu od Maribora do Pule, bit će poznato po završetku istrage.

Pročitajte i ovo Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 18 Velika akcija Istražitelji obavljaju očevid na mjestu pada aviona u Lici: "Nismo se još susreli s ovako drastičnom nesrećom"

Pročitajte i ovo Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 20 Helikopter, dronovi, quadovi... VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako je izgledala velika potraga za nestalim zrakoplovom u Lici

''Bit će potrebna DNA analiza jer stanje mjesta nesreće je takvo da se nije moglo utvrditi ovako vizualno točan broj osoba. Avion je poletio u Mariboru s ciljem da sleti u Pulu. Zašto se našao ovdje, to u ovom trenutku ne mogu reći'', kazao je glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin.

Da je riječ o avionu koji se ruši, Stjepan Mikić iz Modruša nije u tom trenutku znao premda je čuo zvuk, ali ga vidjeti nije mogao od visokih stabala: ''Jaseni ovdje su oko 30 metara visine. Sad sami kut, znači on je s druge strane išao negdje stotinu metara dalje, ja ga nisam uspio vidjeti. Nisam uspio vidjeti što je. Samo sam zvuk čuo i zvuk sam čuo da je prešao cestu.''

Pao avion u Lici Katarina Jusić Mezga (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvlačenje aviona još nije krenulo, kazala je reporterka Dnevnika Nove tv Katarina Jusić Mezga: ''Ono što je od aviona ostalo još se nalazi duboko u šumi, mjesto još uvijek osigurava policija i tako će biti dok se ne izvuče olupina. Mjesto pada je gotovo dva kilometra duboko u šumi.''

''Očevid na licu mjesta završio je oko 14 sati. Težak i nepristupačan teren sve je otežavao, šuma je gusta, stabla su visoka i do 20-a, 30-ak metara, a avion je na blagoj padini. Svi detalji ove nesreće tek se sada kreću raspetljavati'', kazala je Jusić Mezga.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene