Obavijesti Video Pretražite Navigacija
glavni inspektor

Novi detalji o padu aviona u Lici: "Poginuli su svi putnici. Olupina je jako oštećena u požaru"

Pao avion u Lici
Pao avion u Lici Foto: Boris Scitar/Pixsell
Svi putnici, a najvjerojatnije ih je bilo troje, poginuli su u padu aviona u Lici.

U nizozemskom zrakoplovu koji je pao u subotu na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je u nedjelju očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provode karlovačka policija i glavni zrakoplovni istražitelj.

Kako je u nedjelju izvijestio DORH na šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina traje očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20. 

Pročitajte i ovo Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 18 Velika akcija Istražitelji obavljaju očevid na mjestu pada aviona u Lici: "Nismo se još susreli s ovako drastičnom nesrećom"

Glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin je s mjesta neserće rekao Hini da su svi putnici u nizozemskom zrakoplovu poginuli, te da je zrakoplov jako oštećena olupina, koja je osim mehaničkih ostećenja dodatno uništena i požarom.

Dodao je da se sad radi očevid na terenu kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega će uslijediti prikupljanje podataka.

"Trebamo dobiti podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i, nadamo se, odgovor na pitanje što i zašto se to dogodilo”, rekao je Petrin.

Odbacio je kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada zrakoplova loše vrijeme jer da se oni “rukovode samo činjenicama, a da loši meteo uvjeti ne znače automatski da su oni uzrok pada zrakoplova”.

Pročitajte i ovo Završena velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina Nakon velike višesatne potrage FOTO/VIDEO Pronađeni ostaci nestalog aviona, očevid u nedjelju: ''Nažalost, stradalima se više ionako ne može pomoći''

Petrin također potvrdio da se radi o nizozemskom zrakoplovu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Nizozemske, a je li tako i tko su putnici utvrdit će se kroz obdukciju koja treba dati odgovore i na identitet žrtava i na točno vrijeme i uzrok njihov smrti.

Irena Golubić Rajković, zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu, potvrdila je da očevid proveden te iznijela detalje:

“Avion je u 11 i 21 sati poletio iz Maribora. Temeljem rezultata očevida i dosad prikupljenih saznanja utvrđeno je da je tijekom jučerašnjeg dana oko 12 i 30 došlo do pada zrakoplova u šumskom predjelu na području vrha Mali Makovnik. Na mjestu događaja avion je zatečen u potpuno izgorjelom stanju. Prema prikupljenim podacima u avionu su vjerojatno uz pilota bila dva putnika, ali s obzirom na stanje aviona zbog identifikacije tijela naložena je obdukcija. Radi se o zrakoplovu nizozemskih registrskih oznaka, ali o vlasništvu i putnicima zasad još ne možemo govoriti. Plan izvlačenja je sutra uz pomoć policije koja će to organizirati. Vidljivost je prema izjavama očevidacama bila otežana i bila je magla.”

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene