Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Nove biciklističke staze u Zagrebu izazvale kaos, prometni stručnjak smiruje: "Ovo je najbolje moguće rješenje"

Odluka o proširenju biciklističkih zona zasad je u jednom dijelu centra Zagreba izazvala prometni kaos. Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid javila se uživo iz Prilaza Đure Deželića, gdje je o svemu razgovarala s prometnim stručnjakom Goranom Husincem.

Još uvijek relativno nova zagrebačka gradska vlast počela je provoditi dio politika, na temelju kojih je donesena odluka o proširenju biciklističkih zona u gradu. Krenuli su u samu realizaciju pa je u središtu grada, u Prilazu Đure Deželića, zavladao prometni kaos.

U Prilazu Đure Deželića sada je na snazi nova regulacija prometa. Uživo se s terena za Dnevnik Nove TV javila reporterka Dina Ćevid, koja kaže da su građani oko samog projekt - podijeljeni. "Reakcije građana su podijeljene, jedni ovaj potez pozdravljaju, drugi strahuju da će doći do dodatnih prometnih čepova budući da se radi o žili kucavici grada", rekla je Ćevid.

O potezu je razgovarala i s prometnim stručnjakom, Goranom Husincem, koji misli da biciklisti neće biti ugroženi. "Nitko neće biti ugrožen, dapače bit će svi vrlo sigurni. Pješaci će imati svoj pješački nogostup, biciklisti će imati svoje trake, a automobilisti će imati cestu. Svi će se voziti po svojim putevima, i neće biti problema, jer neće dolaziti u sukob jedni s drugima", rekao je. 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević redovna konferencija Otkriveni detalji izmjene mjere roditelj-odgojitelj: "Šest mjeseci ne mijenja se ništa..."

Husinec smatra da je uvođenje biciklističkih staza na zelenom valu, i posljedično smanjenje broja prometnih traka, dobro rješenje. "Jednostavno boljega nema - ako želimo čisti i zeleni Zagreb, moramo biciklistima omogućiti da se imaju gdje voziti, a ne da ugrožavaju pješake. Do sada su po pješačkom nogostupu ugrožavali pješake i pješaci su bili u velikoj opasnosti. Sada neće biti problema, svaki će se kretati po svojoj traci", rekao je.

Međutim, vozači su nezadovoljni, i smatraju da će ovo uzrokovati još veće gužve. Ali, Husinec tvrdi da se nije moglo drugačije. "Nije se moglo nikako drugačije realizirati zbog konfiguracije prostora. Nekome se nažalost uvijek mora nešto uzeti, a mi se trudimo pojačati biciklistički promet u gradovima - a ne da biciklisti ugrožavaju pješake", rekao je Husinec.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene