Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važna obavijest

Uvodi se nova regulacija prometa na ulazu u Zagreb: Smanjit će se zastoji i kolone

Ilustracija
Ilustracija Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Novim rješenjem na čvoru Zagreb zapad rasteretit će se promet iz smjera čvora Lučko za smjer čvora Zagreb zapad te dalje prema gradu Zagrebu.

Zbog svakodnevne velike migracije korisnika u zoni čvora Zagreb zapad Hrvatske autoceste uspostavit će privremeno prometno rješenje koje se već pokazalo kao protočnije, objavili su iz te tvrtke.

"Ponovna uspostava ove regulacije rezultat je svakodnevnog praćenja prometa i migracija korisnika, ali i komunikacije s korisnicima", objasnili su iz Hrvatskih autocesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nevjerojatan slučaj Maloljetnik provalio u automobil, bježao pa ugrizao policajca za nogu: Osuđen na uvjetnu kaznu

Novim rješenjem na čvoru Zagreb zapad rasteretit će se promet iz smjera čvora Lučko za smjer čvora Zagreb zapad te dalje prema gradu Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oko 12 Građani, pripazite, mogli biste se uznemiriti: Očekuje se pojačana buka

Prometna regulacija bit će postavljena od ponedjeljka, 13. studenog, u okviru postojeće infrastrukture. Promet iz smjera GP-a Bregana i iz smjera GP-a Macelj u smjeru Zagreba vodit će se jednom prometnom trakom prema Jankomirskom mostu, a za promet iz smjera čvora Lučko također u smjeru grada Zagreba osigurat će se vozna prometna traka kao spoj na Jankomirski most.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite Za pola Hrvatske upaljen meteoalarm - stižu oluje, pljuskovi, moguće i poplave: Hoće li noćas pasti i prve pahulje snijega?

Pročitajte i ovo PR Oglas Projekt "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa" u Bjelovaru!

"Ovakvom regulacijom postići će se bolja harmonizacija prometa, smanjit će se zastoji i kolone vozila u ovom dijelu čvora, a u konačnici postiže se očuvanje sigurnosti prometa. Međutim, zbog velikog priljeva vozila na čvoru Zagreb zapad, posebice u vrijeme vršnih sati, i nadalje su mogući kraći zastoji i kolona vozila, stoga molimo korisnike da prate prometne prognoze te planiraju svoje putovanje unaprijed, uz obvezno poštivanje prometne signalizacije", istaknuli su iz Hrvatskih autocesta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene