Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči Kolone sjećanja

Kako je omiljeni profesor tjelesnog i najmlađi gradonačelnik postao onaj koji stvara podjele? "Nekad se pitam postoje li dva Ivana Penave"

Aktualno Galerija Vukovar - 1 Vukovar - 1 Foto: Provjereno Vukovar - 2 Vukovar - 2 Foto: Provjereno Vukovar - 3 Vukovar - 3 Foto: Provjereno Vukovar - 4 Vukovar - 4 Foto: Provjereno +0 Ivan Penava Galerija 1/5 >>
Prije smo znali imati dvije kolone. Sada imamo rat oko dva plakata. Sporno je što se na njemu pojavljuje samo ime postrojbe HOS te način na koji je istaknuto slovo U. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava onima koji imaju problem s postrojbama HOS-a i njihovim pozdravom "Za dom spremni" poručuje - nemojte dolaziti u Vukovar. Optužbe pljušte sa svih strana – kako je Penava umislio da je on Vukovar te kako koristi vukovarsku žrtvu da sebi i svojoj stranci osigura političke poene. Kako je netko tko je u politiku ušao kao najmlađi gradonačelnik Vukovara, omiljeni profesor te osoba za koju se vjerovalo da će smiriti narušene odnose između Hrvata i Srba u Vukovaru – postao onaj koji dijeli, pa čak i branitelje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene