Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan slučaj

Maloljetnik provalio u automobil, bježao pa ugrizao policajca za nogu: Osuđen na uvjetnu kaznu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tinejdžer je osuđen na uvjetnu kaznu nakon što je provalio u automobil i pobjegao pa kasnije ugrizao policajca.

Maloljetnik je na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen zbog počinjena tri kaznena djela: teške krađe, teške krađe u pokušaju i prisile prema službenoj osobi (policijski službenik), prenosi Bjelovar.live. 

Tešku krađu počinio je 13. veljače 2022. godina kada je poslije ponoći prišao zaključanom autu marke Peugeot koji je bio parkiran ispred kuće te pomoću alata otvorio vozačeva vrata.

Zatim je razvalio pretinac koji se nalazi između vozačeva i suvozačeva sjedala, odakle je ukrao novčanik s osobnim dokumentima, bankovne kartice i iznos od 16,50 kuna. Vlasnika je oštetio za iznos od 2000 kuna.

Ugrizao policajca za nogu

Iste je noći komadom betona udarao po dvoslojnom IZO staklu ulaznih vrata jedne trgovine, pri čemu je uspio razbiti vanjsko staklo.

Primijetio je kako stiže policija, pa je počeo bježati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oko 12 Građani, pripazite, mogli biste se uznemiriti: Očekuje se pojačana buka

"U trenutku kada se nalazio na tlu, a policijski službenik ga opkoračio i desnim koljenom kleknuo mu na prsa, ugrizao je policijskog službenika u predjelu desne natkoljenice i nanio mu tjelesnu ozljedu u vidu ugrizne rane", stoji u presudi.

Sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana. Ipak, kazna mu je na koncu zamijenjena uvjetno osudom. U zatvor neće morati ako u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo. Time je dobio drugu šansu da se uklopi u društvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene