Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazne do 50.000 kuna

Neki natrpavaju brodice, drugi otplivaju predaleko... Pomorska policija ima pune ruke posla

Aktualno Galerija Pomorska policija - 4 Pomorska policija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pomorska policija - 3 Pomorska policija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pomorska policija - 2 Pomorska policija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pomorska policija - 1 Galerija 1/4 >>
S gužvom na i u moru krenule su i pojačane kontrole pomorske policije i lučkih kapetanija diljem obale. Na meti su svi oni koji se ne drže zakona - i vozači brodica, ali i kupači. Kazne padaju i ako otplivate predaleko od obale.

Glisiranje unutar 300 metara od obale pravilo je koje se najčešće - krši. Kazna za tu ''zabavu'' može iznositi od 3000 do čak 50.000 kuna.

"Dvije kazne za njega, jednu za vlasnika plovila koji je dao osobi koja nema položeno tako da će i vlasnik odgovarati", rekao je iz PU istarske Danijel Božić nakon što je uočio prekršaj.

Branislav iz Srbije je u brodicu za pet osoba natrpao njih devetero. "Htjeli su se voziti i eto.. Pretjerali smo malo s brojem", priznaje Branislav u Dnevniku Nove TV. Takva vožnja stajala ih je dvije tisuće kuna.

Ovog vikenda je pretjerao i jedan državljanin Slovenije, koji je otplivao predaleko. "Oni bi se trebali držati 100 metara od obale najdalje. Ako idu plivati dalje onda bi trebali vući jednu signalnu bovu za sobom", napominje Ecio Legović, pomoćnik načelnika pomorske policije.

Pomorska policija - 1 Pomorska policija - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ili plivati do, ako ona postoji, takozvane psihološke brane. Sve iza toga je skupo", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Dolores Brenko Škerjanc, pulska lučka kapetanica, napominje da su za to propisane kazne od 500 kuna do 10.000 kuna. "Molim sve koji su na moru da se i toga pridržavaju", kazala je Brenko Škerjanc.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USPJEŠNA AKCIJA Drama na moru kod Cresa uspješno okončana: Spašeni muškarci, jedan je sam doplivao do obale, policija objavila detalje i važno upozorenje

Pročitajte i ovo Plaža - 1 PROBLEM U ISTRI Bezbrižno kupanje mogu pretvoriti u noćnu moru: "Oni koji su ih susreli i danas nose podsjetnik na njih''

Velik dio dana i policija i kapetanija provode upozoravajući vozače i kupače. "Učinili smo pogrešku, doista nam je žao zbog toga, ispričavamo se", kazala je Dana iz Ukrajine. Mnogo je još kupanja i vožnje morem pred nama. Ljeto je tek počelo, a na svima je da ono bude i sigurno.

 Više o pomorskoj policiji pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene