Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razna opravdanja

Uz ribare, na more kreće i jedinica carine: "Kazne mogu biti do 60.000 kuna. More je naše najveće bogatstvo, cijenite ga"

Aktualno Galerija Dnevnik Nove TV u nadzoru s Carinskom upravom - 3 Dnevnik Nove TV u nadzoru s Carinskom upravom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Radovčić, zapovjednik službenog plovila Carinske uprave Ivica Radovčić, zapovjednik službenog plovila Carinske uprave Foto: DNEVNIK.hr Dnevnik Nove TV u nadzoru s Carinskom upravom - 2 Dnevnik Nove TV u nadzoru s Carinskom upravom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dnevnik Nove TV u nadzoru s Carinskom upravom - 1 Galerija 1/4 >>
Vrijeme prije Uskrsa brojni stanovnici na obali koriste za odlazak na ribe. S njima na teren izlaze i pripadnici mobilne jedinice carine.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić javio se iz Zadra te s carinskom kontrolom krenuo u obilazak plovila.

"Večeras po planu kontroliramo količinu ulova i ribolovne dozvole", pojasnio je Ivica Radovčić, zapovjednik službenog plovila Carinske uprave koji dodaje da su njihova plovila raspoređena u Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Kazne za ribolov bez dozvole i lov unutar koncesijskog područja 300 metara od kaveza su, upozorava, 2000-5000 kuna. Za nenamjensku uporabu pogonskog goriva kazna je 20-60.000 kuna.

"Svaki ribolovac smije uloviti do pet kilograma ribe i jedan trofej. Cijenite more. Ono je naše najveće bogatstvo", zaključio je Radovčić.

Pročitajte i ovo Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Posebno je važan jedan detalj Donosimo detalje akcije: Voditelj prometne policije najavljuje strože kontrole

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽI SE UZROK UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Više od 20 uginulih dupina pronađeno na plaži: ''Proučavamo i snažne vojne aktivnosti''

Korona kao opravdanje

Uz ribare, na more kreće i mobilna jedinica carine. U dugoj karijeri na moru čovjek se nasluša raznih opravdanja zašto se lovi bez dozvole.

"Opravdanje je bila korona, 'nisam izlazio iz kuće, nisam znao da se to može preko interneta'... Ljudi izmišljaju i pokušavaju se izvući na sve načine", ističe carinik Damir Šalaj

Više o mobilnoj jedinici carine pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene