Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I posjetiteljima jeftinje

Kreće besplatna žičara za Zagrepčane: "Uskoro ćemo objaviti nove niže cijene i za posjetitelje"

Aktualno Galerija Matea Ćorić Brunović i Domagoj Zeba - 3 Matea Ćorić Brunović i Domagoj Zeba - 3 Foto: DNEVNIK.hr Matea Ćorić Brunović i Domagoj Zeba - 2 Matea Ćorić Brunović i Domagoj Zeba - 2 Foto: DNEVNIK.hr Matea Ćorić Brunović i Domagoj Zeba - 1 Matea Ćorić Brunović i Domagoj Zeba - 1 Foto: DNEVNIK.hr Žičara - 2 Žičara - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Žičara - 1 Galerija 1/5 >>
Dobre vijesti za sve Zagrepčane - od iduće subote za njih je žičara besplatna, a za ostale posjetitelje cijena će biti niža nego do sad. Detalje je u razgovoru s glasnogovornikom ZET-a Domagojem Zebom doznala reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Gradska skupština prihvatila je tu odluku na sjednici u četvrtak. Razlog leži u želji da se postupno ograniči automobilski promet na Sljemenu.

Više detalja reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović doznala je od glasnogovornika ZET-a Domagoja Zebe.

"Pravo na besplatan prijevoz imat će građani koji imaju prebivalište ili boravište u Zagrebu", kazao je Zeba, a posjetitelji Zagreba također mogu očekivati niže cijene.

"Uskoro ćemo objaviti nove niže cijene. Cjenik je u izradi", kazao je glasnogovornik ZET-a.

Zagrebačku žičaru tijekom radnog dana u prosjeku posjeti tristotinjak ljudi, dok se vikendom taj broj penje na 1500 do 2500 posjetitelja, naveo je Zeba.

Pročitajte i ovo Policijski auto Prijavila ga supruga Uhićen šef gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma: Oglasio se njegov stranački kolega

Zeba je objasnio tko će pokriti troškove besplatne vožnje: "To sufinancira Grad Zagreb, napravljene su projekcije, osigurana su sredstva za to."

Najavio je i da je u izradi i javni poziv te natječaj za dodatne sadržaje na postajama žičare, a na opasku da se na prvi natječaj nitko nije javio,  Zeba je rekao da se radi analiza te će se napraviti korekcija natječaja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene