Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među tisućama turista

Neobičan turist u Zadru: Iguana Grinch prošetala Kalelargom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamnaest godina stara iguana Grinch, jedina je od 60-tak vrsta gmazova s izložbe koja tijekom boravka u Zadru nije u terariju

Među tisućama Zadrana i zadarskih turista već neko vrijeme Kalelargom se šeta i Grinch. Nije došao ukrasti Božić kao i lik po kojem je dobio i ime, već 'ukrasti pažnju' brojnim posjetiteljima izložbe Exotic Animal Expo, postavljene u prostoru Cellegra na Kalelargi gdje je uz Grincha mnoštvo gmazova, opasnih i manje opasnih.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Zima na Floridi: Iguane padaju sa stabala

Sedamnaest godina stara iguana Grinch, jedina je od 60-tak vrsta gmazova s izložbe koja nije tijekom boravka u Zadru u terariju. On, se dakle, doduše na uzici, šeta Kalelargom na oduševljenje pogotovo djece. Promotorica Petra često ga šeta, a stručna suradnica Lidija Stanišić prepričava Grinchove impresije na Kalelargi.

'On se voli maziti, češkati, šetati po parku i biti u grmlju, no voli biti i među ljudima. Kada mu je dosadno ili kad se umori ubrza hod i tada znamo da mu je dosta. Grinch ima 17 godina i može narasti do metra i pol',  rekla nam je Lidija Stanišić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene