Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivor Ivanišević

Godinama izgladnjivao i silovao pse, ali neće u zatvor. Najavljen prosvjed: "Životinje su nemoćne žrtve i trebaju naš glas"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Građanska inicijativa NE znači NE organizira prosvjed za zaštitu životinja u četvrtak u Zagrebu. Riječ je o reakciji na slučaj silovatelja pasa Ivora Ivaniševića koji 21. rujna odlazi u zastaru.

Nakon što je pet udruga za zaštitu životinja prošlog tjedna uputilo apel premijeru Andreju Plenkoviću da pronađe zakonsko rješenje kojim bi se silovatelj pasa Ivora Ivaniševića izručio u Hrvatsku - u četvrtak se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu organizira prosvjed u 17 sati.

Cilj je prosvjeda, piše Mreža za zaštitu životinja, upozoriti na porast broja silovatelja, zlostavljača i ubojica životinja koji zbog pravnih i drugih propusta prolaze nekažnjeno za svoja zlodjela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pitali smo vas kolika plaća bi vam bila dovoljna za normalan život: Odgovori su iznenađujući

"Životinje su nemoćne žrtve i trebaju naš glas kako bi monstrumi koji su im uništili živote završili u zatvoru. Također, prosvjedom se želi poručiti koliko je važno da kaznena djela na štetu životinja nikada ne prođu nekažnjeno!

Osim što nesankcioniranje počinitelja nanosi životinji dodatnu nepravdu, ujedno ohrabruje silovatelje, zlostavljače i ubojice na ponavljanje zločina prema životinjama", poručili su za prosvjed koji organizira građanska inicijativa NE znači NE.

Ilustracija Prosvjed u Zagrebu 14. rujna (Foto: Mreža za zaštitu životinja/Screenshot)

Slučaj Ivora Ivaniševića odlazi u zastaru 21. rujna. U odsutnosti je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

O strašnom slučaju pisalo je i Provjereno. Iako je slučaj otvoren 2015. godine i sve je ukazivalo na to da je životinje maltretirao godinama, Županijski sud u Zagrebu mu je krajem srpnja prihvatio žalbu, piše 24sata. Ukinuo je prvostupanjsku presudu, a predmet je vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje za što više nema dovoljno vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavio DIRH Povlači se obožavano sušeno voće: Nemojte ga jesti, ima plijesan

Šest godina zlostavljao je svoje pse, izgladnjivao ih i silovao. "Psi su bili izmučeni, izgladnjeli i s vidljivim ozljedama. I mužjak i ženka poslani su u zagrebačko sklonište Dumovec, gdje je kujica kasnije podlegla teškim ozljedama", opisali su iz Mreže.

Ivanišević je još uvijek u Belgiji. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene