Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati ankete

Pitali smo vas kolika plaća bi vam bila dovoljna za normalan život: Odgovori su iznenađujući

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Rezultati ankete koju smo jučer objavili mogli bi vas iznenaditi. Pitali smo vas kolika bi vam plaća bila dovoljna za normalan život, a većinom ste se pokazali skromnima.

Jučer smo objavili anketu u kojoj smo vas pitali kolika bi vam trebala biti plaća za normalan život na koju je do pisanja teksta odgovorilo 16.550 ljudi. Među ponuđenim odgovorima najviše vas je, čak 34 posto, odgovorilo da bi vam bilo dovoljno 2000 eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast broja zaraženih Korona se vratila: Ovo su najvažnije informacije koje morate znati

Odmah nakon toga, sljedeći izbor je iznos od 1600 eura, za što je glasalo vas 27 posto, dok se na trećem mjestu našla plaća od 1300 eura što je odabralo 18 posto svih koji su na anketu odgovorili. I ta plaća veća je za 150 eura od prosječne hrvatske.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen Posljednji govor Von der Leyen traži hitan ulazak u Schengen za još dvije zemlje. Najavila i potez koji se Kini nimalo neće svidjeti: "Moramo se zaštititi..."

Ministarsku plaću od 3000 eura htjelo bi vas 11 posto, dok maksimalnu ponudu od minimalno 5000 eura treba samo pet posto ljudi. Da ste skromni pokazuje i podatak da je gotovo pa isto, čak četiri posto dovoljno i manje od prosjeka, tj. 1000 eura dok bi se samo 1 posto zadovoljio s minimalcem od oko 550 eura, zbog čega možemo pretpostaviti da je riječ o grešci ili možda šali.

Quiz Maker - powered by Riddle

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene