Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Azijski mrki medvjed

Mrki medvjed koji je preživio rat u Ukrajini pronašao novi dom

Mrki medvjed Jampil
Mrki medvjed Jampil Foto: Screenshot/Twitter
Azijski mrki medvjed, pronađen u napuštenom zoološkom vrtu na istoku Ukrajine pet mjeseci nakon ruske invazije 2022., pronašao je novi dom u Škotskoj.

Škotski zoo udomio je mrkog medvjeda koji je preživio rat u Ukrajini.

Jampil, nazvan po selu u Donecku u kojem je živio, je među samo nekoliko preživjelih od 200 životinja koliko ih je ondje obitavalo. Nakon što je spašen, o njemu je brinula belgijska Udruga za zaštitu životinja, da bi potom krenuo na dvanaest sati dug put do Five Sisters Zoo-a, 32 kilometra zapadno od Edinburgha.

"Kad su volonteri pronašli Jampila bio je sav potresen jer je nedugo prije blizu kaveza eksplodirala granata. Bio je u groznom stanju, da je prošlo još pet dana ne bi ga mogli spasiti", rekao je vlasnik Zoo-a Brian Curran.

Pročitajte i ovo Kontejnerski brodski terminal, ilustracija Ozbiljno upozorenje Dijelu gospodarstva prijeti kolaps zbog sukoba u Crvenom moru: "Prva skladišta su već prazna"

"Imamo najbolji mogući tim koji će se o njemu brinuti i pomoći da se ponovo osjeća mirno i spokojno", dodao je.

Jampil će biti smješten u privremeni kavez dok osoblje zoološkog vrta, koji je ranije udomljavalo medvjede iz putujućih cirkusa, ne skupi novac za njegovu trajnu nastambu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene