Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ ZAMBIJA

Reporterka Provjerenog doznaje nove detalje o uhićenim Hrvatima: Počinje novo ročište

Danka Derifaj
Danka Derifaj Foto: DNEVNIK.hr
Novo ročište za Hrvate uhićene u Zambiji pod sumnjom za pokušaj trgovanja djecom zakazano je za ponedjeljak, ali će trajati tri dana. Tužiteljstvo će iznositi dokaze, nakon čega će Hrvati moći iznijeti svoju obranu.

Hrvati koji su u Zambiji uhićeni pod sumnjom za pokušaj trgovanja djecom još uvijek su u pritvoru. Iako je sljedeće ročište zakazano za ponedjeljak, ono će trajati tri dana.

Tužiteljstvo će do srijede iznositi dokaze, a Hrvati će tek nakon toga moći iznijeti svoju obranu. Međutim, još uvijek je nejasno hoće li Hrvatima biti dozvoljeno da se brane sa slobode ili će se cijela priča još odužiti, doznaje reporterka Provjerenog Danka Derifaj koja se već nekoliko dana nalazi u Zambiji.

Pročitajte i ovo Traje istraga o posvojenjima - 2 PROVODE SE IZVIDI Trećina sudskih odluka o posvojenju iz Konga donesena u Zlataru: "Nije postojao nadzor ni sve ostale mjere koje je država trebala provoditi"

Pročitajte i ovo Hrvati u Zambiji moguć i doživotni zatvor Za vikend će konačno na slobodu? Uhićeni Hrvati u Zambiji čekaju još samo jedno

Inače, jako je teško doći do bilo kakvih informacija u Zambiji. Ostaje nejasno kako uhićeni hrvatski državljani još uvijek nisu pušteni na slobodu, a ispunili su sve uvjete.

Podsjetimo, osmero Hrvata uhićeno je prije više od mjesec dana u Zambiji zbog sumnji na trgovinu djecom u aferi posvajanja iz Demokratske Republike Kongo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene