Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnove nema na vidiku

Obitelj kojoj je kuća potpuno uništena u potresu: "Ni u najružnijim snovima nismo mislili da će ovo trajati tri godine"

Obitelj Metelko je pretrpjela ogromne materijalne gubitke u zagrebačkom potresu prije skoro tri godine, ali se ne nadzire nikakva obnova.

Kuća obitelji Metelko teško oštećena u potresu, srušena je.
Tuga u očima, ali i nada da će brzo obnova, izvjestila je reporterka Matea Ćorić. 

"Kuća je trebala biti useljena 28.10. pa sad možemo razgovarati ili tu vani ili hoćete da vas otpeljam do dnevnog boravka da sjednemo u toplo", rekao je Damir Metelko iz Zagreba. 

Rekao je da je gradnja trebala početi krajem godine i da su pripremili dokumentaciju, ali im je stigla ponuda s "abnormalnom cijenom", a nitko drugi se nakon toga nije javio.  

"Ni u najružnijim snovima nismo mislili da ćemo ovo trajati tri godine", požalio se Metelko. 

Pročitajte i ovo Kristina i Fran Brkljačić ŽIVOT U LIMENOJ KUTIJI Potres im je razorio kuću, požar progutao ono malo što je ostalo: ''Voljela bih da novi ministar vidi kako živimo''

Pročitajte i ovo Branko Bačić u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Gost Dnevnika Nove TV Novi ministar graditeljstva Branko Bačić najavio izmjenu modela obnove pa obećao: "Ljudi će vidjeti promjene već nakon mjesec i pol"

Izmijenila su se četiri ministra, šef Fonda za obnovu, a ovaj 63- godišnji Zagrepčanin koji je obolio od raka grla, jedino gleda kako se na mjestu gdje je nekad bio njegov dom mijenjaju samo godišnja doba. S obitelji sada živi u majčinu stanu.


"43 godine plaćam poreze i prireze. Moji roditelji su rođeni u Zagrebu i čitav život su odradili ovdje, supruga, djeca mi rade ovdje obadvoje i sve što si uplaćivao, što si davao", rekao je. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene