Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminala je sve više

Filmska potjera u Zagrebu razotkrila veliki problem, prometni stručnjak: "Trebalo bi promijeniti zakone jer su oni zastarjeli"

Policijske sirene su u utorak navečer su digle na noge stanovnike nekoliko zagrebačkih kvartova. Naime, 27-godišnjak je preko cijeloga grada automobilom bježao policiji i pritom je razbio dva policijska automobila. Savladan je i priveden nakon sat vremena potjere.

Sve je u utorak navečer oko 21:45 krenulo u Novom Jelkovcu, gdje su policajci prišli parkiranom vozilu bez registarskih oznaka u kojemu je sjedio muškarac s kapuljačom preko glave, ali se on dao u bijeg.

Krenuo je na autocestu A3 i vozio do Jankomira, a zatim otišao prema savskom mostu pa se ponovno vratio prema zapadu i kod Rudeša se zabio u prometni znak. Tada je počeo bježati, ali ga je policija uhvatila i brzo utvrdila da je riječ o muškarcu koji ima više kaznenih prijava, a ni prometni prekršaji mu nisu strani.

Pročitajte i ovo Lutke Aleksnadra Vučića i Vladimira Putina na karnevalu u Kaštel Starom Poslana prosvjedna nota Srpska vlast uzrujana zbog prizora iz Kaštela: "Da smo mi to napravili, cijela Europa bi nam sjela na kičmu"

U svom je bijegu oštetio i dva policijska automobila. Izgledno je da će se mladića teretiti za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, za što mu prijeti i do pet godina zatvora.

Prometni stručnjak o policijskoj potjeri

O ovom je neuspješnom bijegu s prometnim stručnjakom Goranom Husincem razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Policijska potjera u Zagrebu Goran Husinec, prometni stručnjak Foto: Dnevnik Nove TV

"Nažalost, kriminala je više, ali mi nismo Amerika, mi smo Hrvatska. Moramo postupati po našim zakonima, koji su blaži. U Americi policajci sa svojim automobilima udaraju u drugi, bacaju ježeve preko ceste, rade prepreke ili pucaju iz pištolja, a kod nas se to ne smije", objasnio je Husinec.

"On im nije pobjegao. Policija je odradila odličan posao po hrvatskom zakonu. Policija ga je locirala, pratila, pozvala pojačanje, trudila se da počinitelja ne povrijedi", dodao je.

Pročitajte i ovo doc. dr. sc. Željka Karin Uzrok teških bolesti Mladi sve ranije počinju s nepoželjnom navikom, petina ih je probala prije 13. godine: "Skoro 30 posto ih to radi iz navike, ali i zbog stresa"

Pojasnio je da policija tijekom potjere ne smije automobilima zaustavljati bjegunce.

"Mi nemamo drugih automobila. Ako se jedan razbije, drugi se dan patrola nema u čemu voziti. Automobili se kupuju putem javnih nabava i ne može se jedan nabaviti odmah idući dan", rekao je.

"Trebalo bi promijeniti zakone jer su oni zastarjeli. Danas imamo i potjere za krijumčarima migranata i prije nekoliko godina se ovako nešto nije događalo te su policijska oprema i zakoni zadovoljavali tim uvjetima, a danas bi ih trebalo postrožiti", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene