Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslana prosvjedna nota

Srpska vlast uzrujana zbog prizora iz Kaštela: "Da smo mi to napravili, cijela Europa bi nam sjela na kičmu"

Lutke Aleksnadra Vučića i Vladimira Putina na karnevalu u Kaštel Starom
Lutke Aleksnadra Vučića i Vladimira Putina na karnevalu u Kaštel Starom Foto: Zvonimir Barisin / PIXSELL
Srpska vlast reagirala je na spaljivanje lutke srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Kaštelima.

Vlast u Srbiji poslala je i službenu reakciju zbog toga što je na karnevalu u Kaštel Starom, zajedno s lutkom ruskog predsjednika Vladimira Putina, spaljena lutka s likom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić poslao je prosvjednu notu hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu, priopćio je njegov kabinet.

"Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13. 2. 2024. godine, tijekom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Republici Hrvatskoj", naveo je Dačić.

Pročitajte i ovo napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

Prema njegovoj ocjeni, spaljivanje lutke s likom Vučića predstavlja apsolutno neprihvatljiv čin koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredjeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne suradnje dvije države.

"Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusjedskih odnosa, miru i stabilnosti u regiji, i direktno i ozbiljno narušava odnose dviju zemalja", poručio je Dačić.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Pakistanu I to se događa Pobijedio na izborima pa objavio: "Neću prihvatiti pobjedu, namjestili su mi je"

O paljenju lutke s njegovim likom se oglasio se i sam Vučić.

"Netko bi rekao da je žalosno da spaljujete ljudske lutke. Bio bih ljubomoran i zavidio bih da je bio netko drugi iz Srbije. Kad su mi spaljivali kuće i crkvu, što je jedna lutka? Kod njih su, izgleda, spaljivanja tradicionalna. Siguran sam da je moj otac ponosan da im je njegov sin najveći problem, a oni mu ubili oca i djeda. Da smo mi to uradili, cijela Europa bi nam sjela na kičmu", ustvrdio je predsjednik Srbije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene