Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZIV DOMAGOJA MIKIĆA

Bizarna priča s adresama i kraj mukama mještana Pokupskog: "Progutajte ponos i priznajte da ste bili u krivu"

Aktualno Galerija Martina Popovčić Martina Popovčić Foto: DNEVNIK.hr Nakon Poziva sud odobrio referendum - 2 Nakon Poziva sud odobrio referendum - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nakon Poziva sud odobrio referendum - 3 Nakon Poziva sud odobrio referendum - 3 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Findrik, Pokupsko Katarina Findrik, Pokupsko Foto: DNEVNIK.hr +2 Damir Muža, Hotnja Galerija 1/7 >>
Prije mjesec i pol ekipa Poziva Dnevnika Nove TV ispričala je priču mještana Pokupskog koji, iako žive u jednoj kući, imaju dvije adrese i dva kućna broja. Njihovim bi mukama, čini se, mogao doći kraj.

Kucali su mještani Pokupskog na brojna vrata i tražili da se njihov problem riješi. No, svaki pokušaj završio bi u slijepoj ulici

Okupili su se u inicijativu Odlučimo sami. Skupili su oko 400 potpisa i tražili da se provede referendum. I tu su bili bez uspjeha. No, nakon Poziva, rubrike Domagoja Mikića u Dnevniku Nove TV, stigla je odluka suda da će referenduma ipak biti.

"Ovom odlukom suda smatramo da smo u jednu ruku pobijedili državu jer je sud stao na stranu malog čovjeka i nadam se da ćemo izlaskom na referendum riješiti svoje probleme koje živimo svakodnevno", rekla je Branka Špoljarić iz Hotnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pod istragom HDZ-ov načelnik krivotvorio dozvole za gradnju, a nakon što mu je naređeno da obustavi radove - uklonio znak i završio projekt

"Obraćali smo se prvenstveno peticijom načelniku, znači raznim ministarstvima, no međutim, mnogi nisu imali sluha i sada se nadamo pozitivnom raspletu", rekla je Katarina Findrik iz Pokupskog.

"Nakon godinu i pol dana nadmetanja, bit će - neće biti, na kraju smo zadovoljni jer će referendum biti i da ćemo konačno moći odlučiti sami o svojoj sudbini dalje", istaknuo je Damir Muža iz Hotnje.

"Načelniče, progutajte ponos i priznajte da ste bili u krivu"

Uživo iz Pokupskog javila se reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

"Zvali smo načelnika Pokupskog, pisali mu, tražili odgovore. Međutim, on poručuje kako će pred kamere nakon referenduma", izvijestila je Perković koja je u Pokupskom razgovarala s Martinom Popovčić iz inicijative za referendum Odlučimo sami.

Popovčić je istaknula kako vjeruju da će referendum proći

"Nadamo se velikom odazivu naših mještana. To je jedno zapravo lokalno pitanje koje utječe na same njih. Ovo je prilika da utječu na odluku koja ima direktni financijski utjecaj na njihove novčanike. S druge strane smo razočarani i tužni što je prošlo toliko puno vremena i što nam je trebalo više od godinu i pol dana za nepotrebne sudske procese da bi dokazali na kraju da smo od samog početka bili u pravu i da imamo pravo na izražavanje našeg mišljenja preko lokalnog referenduma", istaknula je Popovčić.

Pročitajte i ovo Bespravna gradnja u nacionalnom parku - 1 Gradnja mimo zakona Može li Hrvatska sačuvati nacionalne parkove? Ilegalna gradnja uništava čak i ono najvrijednije

Spremni su, kaže, sjesti sa načelnikom za stol i pronaći kompromis kako do referenduma možda ne bi ni došlo. 

"Mi od samog početka pozivamo načelnika za stol na razgovor i na kompromis. Dragi načelniče, ja vas i ovim putem pozivam ponovo da sjednemo zajedno za stol, da pričamo o temi referenduma. Pozivam vas da progutate svoj ponos, da priznate da ste bili u krivu i da čujete glas ljudi.

Jer, pokazali su vam i kroz peticije prije i kroz ovu inicijativu za referendum, da je jako puno ljudi nezadovoljno tom odlukom. Sjednimo za stol, uštedimo tih 100.000 kuna koja je procjena da će biti trošak referenduma. Potrošite tih 100.000 kuna na neke druge projekte u općini, na dobrobit mještana koji žive ovdje na ovom području", istaknula je Popovčić.

Svoju priču možete poslati i putem Facebook stranice ili putem web forme.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene