Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAMPA NA HRELIĆU

Vrijedi li danas kuna, nakon što više ne vrijedi? Dnevnik Nove TV provjerio što se sve može dobiti za nevažeću valutu

Aktualno Galerija Kuna odlazi u povijest - 2 Kuna odlazi u povijest - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kuna odlazi u povijest - 1 Kuna odlazi u povijest - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sara Duvnjak, novinarka Nove TV Sara Duvnjak, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Kuna odlazi u povijest - 3 Kuna odlazi u povijest - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Kuna odlazi u povijest - 4 Galerija 1/7 >>
Vrijedi li danas kuna, nakon što od ponoći - više ne vrijedi? Čini se da vrijedi i to puno više nego što možete zamisliti.

Od danas službeno hrvatska kuna otišla je u zaborav. Njoj u čast reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak otišla je provjeriti što sve za jednu kunu može trampati, odnosno dobiti u zamjenu. 

Vrlo brzo je shvatila da za dobar trading ne treba puno znanja, dovoljno je malo ljubaznosti i nešto više sreće. Za jednu kunu je isprva izabrala jednu figuricu za šah. Odlučila se za  - topa.

S njim u ruci otišla je do sljedećeg štanda gdje je za razmjenu dobila - štapni mikser u vrijednosti od 10 eura. Nakon što se riješila miksera, u rukama je imala usisavač. Nedugo zatim, u zamjenu za njega dobila je - bundu u vrijednosti od 20 eura!

Pročitajte i ovo Kuna i euro NOVA VALUTA Dnevnik Nove TV razgovarao je s autorima dizajna kune i eura: "Punica mi je smiješna, kaže da plaća sa Šivakom", "To je ružan novac"

"Za bundu smo dobili sliku - vrijednost, nerealna cijena - 70 eura. Nakon cijelodnevnog trgovanja - ogladnjeli smo i odlučili sliku prodati! S nešto iskusnijim trgovcima - nije bilo nimalo lako pregovarati", izvijestila je Duvnjak.

Sliku je prodala za 30 eura te se počastila ručkom. "Zbogom kunom, hvala ti puno", zaključila je Duvnjak.

Kako je izgledala razmjena stvari od početne jedne kune, pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene