Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladen Milaković

Preminuo poznati dalmatinski poduzetnik

Mladen Milaković
Mladen Milaković Foto: Sasa Buric/Cropix
Uspješni poduzetnik Mladen Milaković, osnivač Conex Tradea, preminuo je sa 69 godina.

Preminuo je 69-godišnji dalmatinski poduzetnik Mladen Milaković. Bio je osnivač splitske tvrtke Conex Trade osnovane 1989. godine koja je jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u sektoru ribarstva i prerade ribe

Godine 2017. Milaković je postao predsjednikom Udruženja ribarstva Hrvatske gospodarske komore.

Diplomirao je na Fakultetu za pomorstvo i promet, a bogato iskustvo u ribarstvu stekao je radeći za istaknute kompanije iz javnog i privatnog sektora.

Pročitajte i ovo Vojni rok Vruća tema Stručnjaci za DNEVNIK.hr o vojnom roku: "Nema jasne ideje i postoje otegotne okolnosti. Možda bismo trebali preuzeti švicarski model"

Kada je otvorio Conex Trade, radio je u maloj otkupnoj stanici pokraj splitskog Poljuda. Poslovao je i u Kaštelima te Solinu, sve do otvaranja pogona za konzerviranje srdela u Čaporicama kod Trilja 2009. godine.

Početkom 90.-ih godina opskrbljivao je španjolsko, a zatim talijansko, grčko, kinesko i japansko tržište.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sudar triju vozila Užasna prometna nesreća na jugu Hrvatske: Jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene

Slobodna Dalmacija piše da je među prvima u svojim pogonima imao i strane radnike, odnosno radnice iz jugoistočne Azije.

Proslavio se kao uspješan dalmatinski poduzetnik, a za života se borio za bolji položaj i ribara i svih onih koji se vežu uz tu gospodarsku granu - ne samo za izlov, već i preradu te očuvanje morskih staništa.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene