Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova radna mjesta

Izvoze i u Kinu i Japan: Milijuni kuna za gospodarsku zonu u nekada opustošenom kraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova radna mjesta u Trilj i Vrliku trebale bi donijeti nove gospodarske zone vrijedne 40 milijuna kuna. Mještanima nadu u bolju budućnost i jamstvo ostanka u tim iseljavanjem pogođenim krajevima.

Prerađuje se sitna plava riba. Zbog malog domaćeg tržišta, većina se izvozi. Najvećim dijelom u mediteranske zemlje, zemlje bivše Jugoslavije, a odnedavno i u Kinu i Japan. Iza njih je trideset godina uspješnog poslovanja, a uvjete za rad pronašli su u triljskoj gospodarskoj zoni.

Pročitajte i ovo Tragedija na Cetini - 3 Proglašen Dan žalosti Hladna Cetina dječju igru u trenu pretvorila u tragediju: Mještani u šoku nakon smrti 13-godišnjakinje PP Dinara Gdje je zapelo? Vlada ni nakon dvije godine nije odlučila gdje će biti sjedište Parka prirode Dinara

''Naš motiv je bio da je 500 žena ostalo bez radnih mjesta iz tvornice Cetinka tako da smo u nekoj simbiozi, u nekom zajedništvu uspjeli se razvijati, a i ljudi su osigurali sebi egzistenciju", rekao je Mladen Milaković, vlasnik Conex Trade.

Nekadašnji ponos triljskog kraja - tvornica za preradu plastičnih masa Cetinka hranila je preko tisuću obitelji. Za propalu tvornicu na samom ulazu u grad, gradske vlasti imaju velike planove.

''Vrtić, jaslice, gradski trg, gradski park, sportsku dvoranu, poticajnu stambenu zonu. Mogućnost ulaganja i u turistički vid jer je 33 tisuće kvadrata potpuno komunalno opremljeno. Znači samo treba kvalitetno složiti projekt", kaže Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja (HDZ).

A složili su ga za "Poslovno uslužni centar 3LJ" i iz fonda za regionalni razvoj povukli 20 milijuna kuna.

''Od kojih očekujemo stvaranje trideset radnih mjesta direktno u samom poslovno uslužnom centru i više od sto radnih mjesta indirektno", kaže Martina Dalić, ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta (HDZ).

Vijest koju su Triljani s oduševljenjem dočekali. Naprijed će i stanovnici Vrlike koji su na isti način iz fonda za regionalni razvoj povukli 19,5 milijuna kuna za izgradnju poslovnog inkubatora Kosore. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene