Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimsko (ne)vrijeme

Jutro u znaku kaosa na cestama: Iz policije otkrili koliko su kazni naplatili te istaknuli još jedan problem

Aktualno Galerija Siniša Jurković - 1 Siniša Jurković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marko Balen Marko Balen Foto: DNEVNIK.hr Siniša Jurković - 2 Siniša Jurković - 2 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg na cestama - 1 Snijeg na cestama - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg na cestama - 2 Galerija 1/5 >>
Cijeli dan situaciju u prometu pratio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen. Koliko je naplaćenih kazni i koji je glavni uzrok prometnih nesreća, komentirao je Siniša Jurković, pomoćnik načelnika PP Delnice.

U Gorskom kotaru jutro u ponedjeljak prošlo je u znaku kaosa na cestama. Više je teretnih vozila sletjelo s ceste, ostalo blokirano na staroj cesti Rijeka - Zagreb, ali i na autocesti. Oni savjesni vozači teretnih vozila čekali su smirivanje vremena.

Kako je izvijestio reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen, bilo je devet prometnih nesreća i jedna lakše ozlijeđena osoba u Gorskom kotaru.

Uzrok nesreća prokomentirao je Siniša Jurković, pomoćnik načelnika PP Delnice. "Nije uzrok nekorištenje zimske opreme, već brzina neprimjerena uvjetima na cestama", rekao je Jurković.

Pročitajte i ovo Snijeg zabijelio i ceste - 1 napokon zima Tko je kriv za probleme na autocesti? Vozači krive cestare, a oni njih: "Nije mi jasno kako je moglo doći do ovakvoga kaosa"

Što se tiče kazni za nesavjesne vozače, Jurković je kazao da imaju plan "zlatnog sata" nakon kojeg se iz prometa isključuju teretna vozila. U ponedjeljak su ih naplatili 18.

"Kazne za vozače su od 130 eura, ali se sve više pojavljuje da pravne osobe nagovaraju vozače da upravljaju vozilima - kazne se kreću do 1990 eura", istaknuo je Jurković.

"Nepoštovanje prometne kulture najveća je greška", zaključio je Jurković.

Cijeli razgovor s Jurkovićem pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene