Hrvatske željeznice potvrdile su da je do naleta vlaka na kombi u Puli došlo nakon samopokretanja vlaka koji je zbog kvara zaustavljen na željezničkoj postaji.


Iz Hrvatskih željeznica (HŽ) objasnili su da je u subotu u 22:23 na stajalištu Galižana došlo do kvara oba kompresora vlaka 4717, koji je vozio na relaciji Vodnjan - Pula. Strojovođa je zbog toga zaustavio vlak, nakon čega je zatraženo da se iz kolodvora Pula po njega uputi pomoćna garnitura.

"Tijekom stajanja vlaka oko 23 sata došlo je do samopokretanja vlaka prema kolodvoru Pula. Vlak je prošao kroz kolodvor i naletio na kombi koji je bio parkiran uz kolosijek koji se ne koristi za željeznički promet. U vlaku su bila četiri putnika, strojovođa i kondukter, od kojih nitko nije ozlijeđen", stoji u odgovoru HŽ-a na upit Dnevnika Nova TV.

Ilustracija Zašto Hrvatska s figom u džepu gleda na jedan od najvažnijih događaja u svojoj povijesti? ''Gušimo se u vlastitoj pobjedi u ratu''

Nakon izvanrednog događaja obavljen je policijski očevid te će se više o detaljima incidenta znati po završetku istrage.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju