Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PITALI SMO VAS

VIDEO Pogledajte kako su se građani prilagodili na eure: "Moj muž je tak zamalo popušio. Morate jako paziti..."

Više ne možemo plaćati kunom. Vrijeme prilagodbe na novu valutu od dva tjedna je prošlo. Posljednjih dana korištenja kune obišli smo tržnicu u Utrinama i pitali građane kako se snalaze s novom valutom, što ih najviše muči te kako su se organizirali.

Od prvog siječnja službena valuta u Hrvatskoj je euro. Kunama se moglo plaćati još prva dva tjedna 2023. godine dok je trajalo vrijeme prilagodbe, a u tom razdoblju građani su mogli podizati gotovinu na svim bankomatima bez naknade.

Sad je tome došao kraj, novac bez naknade možete podići samo na bankomatima matičnih banaka, a plaćati odsad možete samo u eurima. Samo do kraja ove godine bez naknade možete promijeniti preostale kune u eure u poslovnicama banaka, Fine i Hrvatske pošte.

Posljednjih dana dvojnog plaćanja u kunama i eurima pitali smo građane Zagreba kako su se prilagodili na euro, s kojim problemima se susreću te kako su se organizirali.

Pročitajte i ovo Ilustracija NOVI UDAR NA VOZAČE Nove cijene goriva! Benzin poskupljuje, pogledajte koliko ćete ga sada plaćati

Kako su se Zagrepčani prilagodili promjeni valute, pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene