Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sedmeročlana obitelj iz Gradišta

Htjeli su obnoviti svoj dom, a onda im je nevrijeme sve uništilo. Sada ruševine gledaju s prozora kontejnera: "Sve je izgubljeno"

Aktualno Galerija Život u kontejenerima - 1 Život u kontejenerima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Život u kontejenerima - 2 Život u kontejenerima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Život u kontejenerima - 3 Život u kontejenerima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Život u kontejenerima - 4 Život u kontejenerima - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Život u kontejenerima - 5 Galerija 1/5 >>
Zbog šteta od nevremena koje je poharalo Slavoniju, Civilna zaštita šalje stambene kontejnere za obitelji čije su kuće uništene. Do sada je dostavljeno 15 kontejnera, ali, govore u Civilnoj zaštiti, zahtjeva ima još. Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je sedmeročlanu obitelj u Gradištu kod Županje - koja će od danas živjeti u kontejneru.

Neki bi rekli da Damir Krnić nije imao puno, ali skromni dom do sada je dijelio sa suprugom i petero djece, a to je za njega bilo sve. No u nevremenu je u trenutku ostao bez tog doma.

"Sve je izgubljeno. Majstori su nam rekli da je to 100 posto šteta. Znači, trebalo bi graditi od temelja sve nanovo. Sve rušiti", požalio se Damir reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Novi dom obitelji sada je bijeli kontejner Civilne zaštite koji stoji tik uz njihovu, nevremenom uništenu kuću, a na takav dom tek se treba priviknuti.

Njima je najvažnije da su na okupu i stisnut će se jedno uz drugo u taj 31 četvorni metar. Samo da budu sigurni.

Pročitajte i ovo Dražan Butorac nakon akcije HGSS-a Žena koja je rodila na Paklenici nije bila svjesna trudnoće, ginekolog objašnjava kako je to moguće

"Najmlađa je jako doživjela taj stres. Nekoliko dana nije htjela ni jesti, ništa. Sada pomalo nadolazi. Trebat će se poraditi s djecom što se tiče toga svega, ako bude trebalo i psihološka pomoć", ispričala je Danijela Benković.

U tijeku je obnova, isušivanje, prioriteti su osnovna životna pitanja, no za neke kuće jednostavno – spasa nema.

"Trenutno je u Vukovarsko-srijemskoj županiji postavljeno 15 stambenih kontejnera. Za sad imamo zahtjeve za preko 30 kontejnera. Dinamika dostavljanja je dan za danom", objasnio je Stjepan Draganić iz Civilne zaštite.

Iako kontejner ima i klimu, a doći će i struja i voda, bijeli limeni zidovi ipak nisu dom. No braća Marko i Siniša potrudit će se da to postane.

Reporteru su ispričali i kako će urediti sobu. "Kako stignemo. Malo ćemo polijepiti koji poster i tako", rekao je Marko. Na zidu će se naći i Luka Modrić, potvrdio je.

Nogomet je najvažnija, ali ipak sporedna stvar u životu. Na prvom je mjestu – obitelj.

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje - 3 Napad u Dubravi Majka pretučenog mladića progovorila za Dnevnik Nove TV: "Pun je modrica i u šoku. Ne zna zašto se to dogodilo njemu"

"Ja ću pomagati svojim sestrama što budem mogao. Što bude trebalo, donijet ću im i pomoći u svakakvim situacijama", rekao je Siniša, kao da su u pravoj kući.

No koliko će vremena čekati da se vrate među prave zidove?

"Pa ja vjerujem da će to biti što prije. Mi smo mislili tu kuću obnavljati. Nabavili smo crijep, vrata, prozore, sve novo. Ali eto, došla je ta oluja i sve odnijela", ispričao je Damir.

Marko iz kontejnera kroz prozor gleda prema svojoj kući koju je poharalo nevrijeme. Među ovim, privremenim zidovima, hodat će još neko vrijeme, a kada će konačno leći u svoj pravi krevet pokazat će vrijeme koje mu do sada – nije bilo naklonjeno.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene