Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prenose ga komarci

Novi slučaj virusa Zapadnog Nila, treći oboljeli na području Koprivnice

Komarac, ilustracija (Foto: Getty)
Komarac, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Na području Koprivnice potvrđen je još jedan slučaj zaraze virusom Zapadnog Nila.

Iako je klinička slika pokazala da se radi o meningitisu, 50-godišnjakinja iz Novigrada Podravskog ipak je lakši slučaj pa nije bilo potrebe za liječenjem u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Nakon tjedan dana liječenja u koprivničkoj bolnici puštena je na kućnu njegu, piše Podravski.hr.

Epidemiologinja iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Maja Blažeković potvrdila je da se radilo samo o blažim simptomima. "Gospođa je imala samo blaže simptome i počela se dobro oporavljati, pa je puštena kući. Radi se o osobi srednje životne dobi i oporavit će se bez posljedica, dok se starije osobe i djeca zbog slabijeg imunološkog stanja od takvih bolesti, u pravilu, teže oporavljaju", kazala je Blažeković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prenose ga komarci Sve što morate znati o zika virusu Slika nije dostupna Šire opasan virus Nakon uboda komaraca umrlo 16, a zaraženo 200-injak ljudi!

Ovo je treći slučaj u toj županiji. Osoba s križevačkog područja također je puštena na kućnu njegu, a pacijentica iz Kalinovca i dalje je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

Kako doznajemo od dr. Marka Kutleše iz klinike, kod njih su na liječenju četiri pacijenta zaražena virusom Zapadnog Nila. "Od četiri pacijenta, dvoje se osjeća bolje i jedan pacijent više nije na intenzivnoj njezi. Drugih dvoje pacijenata i dalje je u komi i na aparatima za disanje, a stanje im je nepromijenjeno", kazao je Kutleša za DNEVNIK.hr.

U Hrvatskoj je od početka srpnja od bolesti Zapadnog Nila oboljelo 47 osoba, od kojih je dvoje umrlo. Bolest prenose komarci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene