Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovana i udruga

Zatvorili ih zbog četiri osobe koje su otišle nakon ponoći. Vlasnici noćnih klubova traže odštetu ili će tužiti državu

Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 3
Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 1 Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 3 Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 4 Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 5 Galerija 1/9 >>
Vlada sprema nove oštrije mjere za ugostitelje, no vlasnicima noćnih klubova i ove važeće su dovoljno stroge. U Karlovcu traje osnivačka skupština prve udruge noćnih klubova koji od Vlade traže obeštećenje za lockdown ili će tužiti državu.

Hrvatska industrija zabave je na koljenima, poručuju vlasnici noćnih klubova. Noćnim klubovima voda je došla do grla. Karlovčani se, recimo, još od petka ne mogu više zabavljati u klubu uz rijeku Koranu jer ga je zatvorio državni inspektorat. Zatvoren je jer su u klubu zatečeni gosti nakon ponoći.

Pročitajte i ovo Koncert - 2 Oko 30.000 eura Organizator zabranjenog koncerta u Puli traži odštetu: "Gradonačelnik bi to trebao platiti iz vlastitog džepa" Ilustracija Ozljeda na radu Hodao dvorištem na poslu pa se zabio u stup: Tužio firmu i zatražio odštetu, sada čeka uplatu

"Četiri osobe ženske na izlasku iz kluba i zbog tog razloga navodno su nas zatvorili. Objašnjenje nismo dobili do dana današnjeg. Apsolutno ću se žaliti“, najavio je voditelj Gordan Fančev.

Iz redova vlasnika klubova tvrde kako ne zarađuju dovoljno ni za najam lokala i bez pomoći države neće preživjeti do iduće turističke sezone. "Apsolutno nismo prošli mjesec zaradili dovoljno da pokrijemo najam i tako je od početka pandemije", objašnjava Fančev.

Zato su osnovali prvu udrugu noćnih klubova i od Vlade traže nadoknadu od osamdeset posto prihoda tijekom lockdowna u odnosu na lanjske prihoda, odštetu za proljetni lockdown te ponovno otvaranje klubova čim se popravi epidemiološka situacija.

"Izgubili smo praktički najbolje vrijeme kada radimo, najbolji promet, sada dolaze blagdani i znamo svi, tad su noćni provodi najveći", ističe inicijator udruge Božidar Bulić.

Zahtjeve podržavaju i poznati klubovi diljem zemlje, od dubrovačkog Revelina do zagrebačkog Ritza. Ministar Božinović odgovara kako će vlada i po pitanju klubova razmišljati kako očuvati radna mjesta. "Da je bio veći stupanj samodiscipline sigurno da se ne bi moralo ići u neke oštrije mjere. Sigurno da će bit zahtjeva, međutim kao što sam kazao, prioriteti su tu jasni", zaključio je.

Klubovi se nadaju dogovoru s vladom, no poručuju da su spremni i na tužbu protiv države ako se još dugo vremena u klubove bude moglo samo kriomice mimo zakona.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene