Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posjetio ih i premijer

Bandić poslao kamion Čistoće na Markov trg pa oporbi poručio: "Doći ću nakon dezinfekcije"

Virtulana sjednica zagrebačke Skupštine
Virtulana sjednica zagrebačke Skupštine PIXSELL/YouTube/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Virtulana sjednica zagrebačke Skupštine Virtulana sjednica zagrebačke Skupštine Foto: PIXSELL/YouTube/DNEVNIK.hr Milan Bandić Milan Bandić Foto: DNEVNIK.hr Virtualna sjednica gradske skupštine Virtualna sjednica gradske skupštine Foto: Dnevnik.hr/PIXSELL/DNEVNIK.hr +0 Virtulana sjednica zagrebačke Skupštine Galerija 1/4 >>
Tijekom današnje sjednice gradske Skupštine zaredali su se performansi. Nakon što se gradska oporba u znak prosvjeda zbog virtualne sjednice okupila na Markovu trgu, gradonačelnik je najavio kako će i on doći, ali je prije toga posla kamion Čistoće.

Zastupnici skupštinu odrađuju online pa se neki tako putem aplikacije za videokonferencije javljaju iz udobnosti svoga doma, dok su se oporbenjaci odlučili okupiti na Trgu svetog Marka. Nakon što se svi spojili i svladali korištenje aplikacije, zastupnici su počeli postavljati pitanja Bandiću. 

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

U znak prosvjeda protiv ovakvog održavanja skupštine oporbeni zastupnici donijeli su stolice i laptope na trg, gdje su se, kako kažu, okupili u skladu s mjerama za suzbijanje epidemije. Gradska vlast tvrdi kako je zgrada Skupštine oštećena u potresu, a oporba negoduje što se nije mogao pronaći alternativni prostor. 

Plenković: "Malo vas je više od 20"

U jednom trenu gradske oporbenjake posjetio je i premijer Andrej Plenković kojem se performans očito baš nije svidio. 

"Čini mi se da ovo nije bio prijavljen skup, malo mi vas je više od 20. Vas dvije ste malo preblizu", rekao je premijer zastupnicama Radi Borić i Anki Mrak Taritaš, na što su mu one odgovorile da žive u istom kućanstvu.

Odgovarajući na pitanja zastupnika, gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će i on doći na Markov trg, ali da će prije toga poslati kamion Čistoće da se prostor dezinficira.

Kamion je uskoro i stigao, a djelatnici su priznali kako inače nikada u ovo vrijeme ne čiste Markov trg. 

Tomašević: "Neka pošalju još kamiona"

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević poručio je Bandiću da tim potezom neće ušutkati oporbu. "Neka pošalju još kamiona", rekao je.

Tomašević je ustvrdio da čišćenje Markova trga oko podneva nije uobičajeno, a i sam radnik Čistoće to je priznao.

Zastupnik SDP-a Rajko Ostojić smatra da je takva Bandićeva manipulacija nedopustiva.

"Ovo je sramota. Bandić je poslao je poruku da se dezinficira Markov trg umjesto da pogleda ulice Zagreba, šute i cigle na svakom mjestu. Ovo je lice i naličje HDZ-a i Bandića", poručio je Ostojić.

Komentirao je i istup premijera Andreja Plenkovića kazavši da se oporbenim zastupnicima prolazeći Markovim trgom jutros "svisoka obratio i docirao im".

"Plenković je došao k nama, to je znak panike, straha, nesigurnosti, Nije razgovarao, docirao je, gledao je s visoka, to je bilo gotovo seksistički”, kazao je Ostojić, koji smatra da je takvo ponašanje prevršilo svaku mjeru.

Na predloženom dnevnom redu je 19 točaka, među ostalima, i izvješće gradonačelnika Milana Bandića o aktivnostima i mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa i ublažavanje njezinih posljedica te izvješće o posljedicama potresa i mjerama i aktivnostima koje se poduzimaju radi saniranja štete.

Na dnevnom redu su i prijedlozi oporbenih gradskih zastupnika o stambenom zbrinjavanju građana pogođenih potresom te prijedlog kojim traže da gradonačelnik podnese izvješće o razmjerima oštećenja na zgradama koje su posljedica potresa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene