Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dva slučaja

Unajmili apartmane, platili, a kad su došli na ljetovanje nisu mogli vjerovati

Ilustracija
Ilustracija Foto: Darko Tomas/Cropix
Muškarac rezervirao i platio apartman na području Crikvenice, no kad je došao na odredište shvatio je da je prevaren.

Prilikom unajmljivanja apartmana prevaren je 57-godišnjak. Muškarac je 12. lipnja na društvenoj mreži pronašao oglas za najam apartmana na području Crikvenice te je uplatio nekoliko stotina eura. Kada je 28. lipnja došao na adresu apartmana i pokušao kontaktirati iznajmljivača, on mu se više nije javljao.

Pročitajte i ovo Sunčani medvjed u zoološkom vrtu širi se teorija VIDEO Snimka uzburkala internet: Za ovog medvjeda mnogi misle da je čovjek u kostimu

Kako navodi PU požeško-slavonska od oštećenog muškarca zaprimljena je kaznena prijava koja će biti proslijeđena Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a policija pokušava pronaći počinitelja.

Sličnu grešku napravila je i 68-godišnja hrvatska državljanka. Ona je krajem svibnja tragala za apartmanom te je na jednom internetskom oglasniku pronašla apartman u Rovinju. Nakon toga nepoznatoj osobi uplatila je više stotina eura. Kad je došla na adresu, shvatila je da je prevarena jer se na adresi nalazio drugi apartman u vlasništvu druge osobe. Cijeli slučaj prijavila je policiji koja utvrđuje sve okolnosti događaja.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Posljedice nevremena Kada će se ukloniti sva porušena stabla u Zagrebu? Tomašević ima važnu obavijest za građane

Iz policije apeliraju da građani prilikom kontaktiranja nepoznatih osoba i stranica na društvenim mrežama budu oprezni i da ne uplaćuju novac bez detaljnih provjera. Ističu da je važno provjeriti iznajmljuje li se apartman te tko je osoba koja je objavila oglas i je li za to ovlaštena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene