Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na njoj bila tri člana posade

VIDEO/FOTO Pomorska nesreća kod Trogira: Motorna jahta nasukala se na hridi

Aktualno Galerija Motorna jahta nasukala se na hridi otočića Motorna jahta nasukala se na hridi otočića Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell Kod Trogira se nasukala jahta Kod Trogira se nasukala jahta Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell Motorna jahta nasukala se na hridi otočića Motorna jahta nasukala se na hridi otočića Foto: Ivana Ivanovic/Pixsell +0 Nasukala se jahta kod Trogira Galerija 1/4 >>
Na hridi otočića Pijavica, nedaleko od ulaza u Trogirski zaljev, nasukala se motorna jahta. Ministarstvo prometa javilo je kako nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora.

Voditelj motorne jahte CODE, panamske zastave, javio je u ponedjeljak ujutro u 6:35 Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) da se dogodila pomorska nesreća kad se jahta nasukala na hrid.

O događaju su obaviještene Lučka kapetanija Split i Lučka ispostava Trogir. Službenici LK-a Split provode očevid o uzrocima nasukanja.

"U trenutku nesreće na motornoj jahti uz voditelja su boravila i dva člana posade, svi troje državljani su Republike Hrvatske, od kojih nitko nije ozlijeđen", priopćilo je Ministrstvo mora i prometa i dodalo kako je preliminarnim očevidom ustanovljeno da je motorna jahta nasukana pramcem gotovo cijelom dužinom na otočne hridi.

Pročitajte i ovo Reykjavik Dan za povijest Raj za žene koji to ipak nije: Na otoku kojem tepaju da je čudo Europe sprema se poseban štrajk

S obzirom na to da je u brodskim spremnicima preostalo oko tri tone pogonskoga goriva tipa diesel, iz LK-a Split na poziciju su angažirani pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštela, koji su vatrogasnom brodicom dopremili plutajuće brane, u svrhu ograničavanja površinskog onečišćenja mora i morskog okoliša, ako se dogodi istjecanje goriva, dodaju iz ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Racija Velika akcija: 300 policajaca upalo u centar za ilegalne migrante, poznato što su tražili

Voditelj motorne jahte u međuvremenu je zatražio komercijalne usluge odsukavanja i pripreme za tegalj, nakon čega će plovilo biti otegljeno na sigurnu poziciju radi nastavka očevidnih radnji, u skladu s nalogom Lučke kapetanije Split.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene